Onur
Son 180 günde 0 haber

Fakültelerin COVID-19 için aldığı önlemler

Bildiğimiz üzere COVID-19 pandemisi için her fakülte kendi önlemlerini almakta. İki farklı fakültede girdiğimiz derslerde farklı önlemlerle karşılaşabiliyoruz. Yüz yüze eğitimin başlaması ardından derslerde ve yurtlarda çıkan vakalar herkesin kafasında aynı soruyu çıkarıyor "Acaba ne kadar güvendeyiz?". Bu sorunun cevabını bulabilmek için sizlere fakültelerin aldığı önlemleri inceleyeceğiz ve bunlara ne kadar uyulduğunu tartışacağız.

Elektrik-Elektronik Fakültesi

Elektrik-Elektronik Fakültesi'nde girişlerde sözde HES kodu okutulması mevcut ancak bu biraz güvenliğin inisiyatifinde. Sınıflarda sosyal mesafeye rastlayamıyoruz, üstelik bazı öğretim görevlilerin de maske kullanmadığını gözlemledik yani koronaya yakalanma oranınız Elektrik-Elektronik Fakültesi'nde bir hayli yüksek.

İnşaat Fakültesi

Sadece maske zorunluluğu olan İnşaat Fakültesi'nde ek önlem olarak sınıfların havalandırıldığını görüyoruz.

Kimya-Metalurji Fakültesi

Kampüse girişlerde kartımıza entegre olan HES kodlarımızı okutuyor olmamıza rağmen Kimya-Metalurji Fakültesi'nde ek olarak HES kodu sorgulamasının yapıldığını görüyoruz. Buna ek olarak ise dönemin başlamasından sonra sınıfları yarıya bölme kararı alındı.

Makina Fakültesi

Gümüşsuyu Kampüsü'nün daha az kalabalık olması COVID-19'a karşı daha güvenli bir ortam yaratıyor. Kampüste, sınıfları ikiye ayırma uygulamasını ve maske zorunluluğu olduğunu görüyoruz.

Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Bu güzide fakültemizde de genele uyum sağlayarak girişte HES kodu yoklaması ve açık kapı pencere sterilizasyonu uygulanıyor. Elektrik-Elektronik Fakültesindeki gibi bazı öğretim görevlilerinin de maske takmadığı görülüyor.

Fen-Edebiyat Fakültesi

Genel olarak fakültelerde gördüğümüz sınıfların ikiye bölünme uygulaması aksine Fen-Edebiyat Fakültesi'nde sınıfların üçe hatta dörde bölünebildiği görülüyor. Ders günü yüz yüze eğitime gelmesi gereken öğrenciler dışında bir öğrenci sınıfa geldiğinde sınıftan çıkarıldığı duyulan fakülte, şimdilik İTÜ'nün en sıkı önlemler almış fakültesi olarak görülebilir ancak unutmamak gerekir ki Fen-Edebiyat Fakültesi'nin öğrenci sayısı bir hayli yüksek.

Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi

Eğer Gemi İnşaatı ve Denizcilik Bilimleri Fakültesinde okuyan bir öğrenciyseniz girişteki HES kodu uygulamasına ve maske zorunluğuna tanık olabilir ve öğretim görevlilerinin bazılarının sınıfları kendi imkanlarıyla ikiye bölmeye çalıştığını görebilirsiniz.

 

Maden Fakültesi

Maden Fakültesi'nin iki girişinden birinin kapatıldığını görüyoruz. Açık olan girişte HES kodu sorgulaması yapılıyor ve buna ek olarak öğrenci sayısı yarılanmış derslikler görüyoruz.

Mimarlık Fakültesi

Güzel binasıyla Taşkışla Kampüsü gözde bir yer. Burada da diğer fakültelerdeki benzer önlemleri gözlemleyebiliyoruz. Olması gerektiği gibi maske zorunluluğu var ve sınıflar havalandırılıyor. Ek olarak atölyelerdeki ortak çalışmalar da online olarak yürütülüyor.

Denizcilik Fakültesi

Tuzla Kampüsünde bulunan Denizcilik Fakültesi öğrencilerin sağlını korumak amacıyla diğer fakülteler gibi maske zorunluluğu uygulamasını kullanıyor.

Korona virüsle cidden savaşıyor muyuz ?

Yüz yüze eğitim dönemiyle özellikle öğrenci trafiğinin fazla olduğu yerlerde COVID-19 önlemlerinin aksadığını görebiliyoruz fakat bu önlemlerin aksaması nedenleri arasında ihmal kaynaklı (öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin maske takmaması vb.) hususlar da mevcut. Özetle, genel olarak fakültelerde maske zorunluluğu ve sınıfların havalandırılması önlemleri uygulanırken, öğrenciler arasında artan COVID-19 vaka sayıları bu önlemlerin yeterli olup olmadığını düşündürmekte. İçten içe biliyoruz, virüsten kurtulacağız ve bu can sıkıcı koşullar bitecek, daha sağlıklı bir kampüs hayatı da bizi bekliyor olacak.

Sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz.

Tercihlerde İTÜ: Bölümlerin 2021'de Türkiye geneli sıralamaları İTÜ kampüsleri yakınında PCR testi yaptırabileceğiniz yerler

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi