Gülşah
Son 180 günde 0 haber

İTÜ kampüsleri yakınında PCR testi yaptırabileceğiniz yerler

Uzaktan eğitimle geçen üç dönemin ardından öğrenciler sonunda kampüslerine kavuştu ancak devam eden COVID-19 salgını peşimizi bırakmadı. COVID-19'a karşı alınan önlemler tartışılırken dönemin ilerlemesi ve havaların soğuması ile birlikte kampüslerdeki vaka artışları da hepimizi endişelendirmeye başladı. Hastalık belitrisi gösteren birçok öğrencinin sorduğu ilk soru "PCR testini nerede yaptırabilirim?" olurken Medikoda PCR testi yaptırılmaması büyük bir eksiklik hissettirdi. Bu yazımızda ise İTÜ kampüslerine ulaşımı kolay olan ve ücretsiz PCR testi yaptırabileceğiniz yerleri derledik.

SBÜ Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma HastanesiSBÜ Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi

M2 metro güzergahında bulunan Osmanbey istasyonuna yürüme mesafesinde olan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Maçka Kampüsü'nden yürüyerek yaklaşık 20-25 dakikada gidilebilir. Ayrıca Maçka Kampüsü önündeki duraktan geçen 30M'ye binilerek de gidilebilen hastanenin konumuna ise buradan ulaşabilirsiniz. 

Kağıthane Devlet HastanesiKağıthane Devlet Hastanesi

Ayazağa Kampüsü'ne yakınlığı ile bilinen Sanayi Mahallesi, birçok İTÜ öğrencisinin kaldığı bir yer olarak bilinmekte. Hastane, M2 İTÜ - Ayazağa metro istasyonuna 1 durak mesafede olan Sanayi Mahallesi istasyonundan yaklaşık 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunmakta. Ayrıca Ayazağa Kampüsü önünden geçen birçok dolmuş ve otobüsü ile de gidilebilen Sanayi Mahallesi'nde bulunan hastanenin konumuna buradan ulaşabilirsiniz. 

Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma HastanesiSeyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi

İTÜ - Ayazağa metro istasyonuna 1 durak mesafede olan Sanayi Mahallesi istasyonundan ücretsiz aktarma yapılarak gidilebilen Seyrantepe de, Sanayi Mahallesi gibi birçok İTÜ'lü öğrencinin konakladığı bir konum. Seyrantepe Metro İstasyonuna yürüme mesafesinde bulunan hastaneye ayrıca Sanayi Mahallesi'nden geçen 27SE otobüsü ve birçok dolmuş ile de gidebilirsiniz. Hastanenin konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

Taksim Eğitim ve Araştırma HastanesiTaksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Taşkışla ve Gümüşsuyu Kampüslerine ayrıca Taksim Metro İstasyonuna yürüme mesafesinde olan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne M2 metrosuyla kısa sürede gidebilirsiniz. Hastanenin konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

arı24 ailesi olarak COVID-19 hastalığını geçiren herkese acil şifalar diliyoruz.

Fakültelerin COVID-19 için aldığı önlemler İTÜ'de nedeni bilinmeyen elektrik kesintileri

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor