Naz
Son 180 günde 0 haber

Geleceğin STAR’larında 108 İTÜ’lü yer aldı

TÜBİTAK tarafından başlatılan Stajyer Araştırmacı Burs Programı’nda 108 İTÜ'lünün projesi desteklenmeye hak kazandı.

Stajyer Araştırmacı Burs Programı’nın (STAR) amacı lisans öğrencilerinin AR-GE kültürü kazanmalarını,araştırma ekosistemine ilk adımı atmalarını ve araştırma yapmaya teşvik edilmelerini sağlamak. Stajyer Araştırmacı Burs Programı'nın sonuçlarına göre 145 üniversiteden 793'ü kadın, 707'si erkek olmak üzere toplam 1500 STAR bursiyeri, aylık 750 TL burs alacak.

İTÜ en çok burs kazanan ikinci üniversite

Stajyer Araştırmacı Burs Programı kapsamında lisans öğrencilerine yönelik araştırma projeleri çağrısına 12 bin 709 lisans öğrencisi başvuru yaptı. Programa, yapılan bilimsel değerlendirmelerle 1.500 öğrenci kabul edildi. STAR bursiyerleri fen, mühendislik, sağlık ve sosyal alanlarında 134 bölümden seçildi. En çok öğrencinin kabul aldığı bölümler ise sırasıyla Elektrik ve Elektronik Mühendisliği (143) , Moleküler Biyoloji ve Genetik (132) ile Tıp (126) oldu. Program kapsamında desteklenecek öğrencilerin bulundukları üniversitelere bakıldığında ilk sırada 147 öğrenciyle ODTÜ, ikinci sırada 108 öğrenciyle İTÜ, üçüncü sırada ise 72 öğrenciyle Hacettepe Üniversitesi yer alıyor.

Stajyer Araştırmacı Burs Programı ile lisans öğrencilerinin öğrenimlerinin yanı sıra bilimsel araştırma projelerinde bilimsel etik kuralları gözeterek görev alması ve yaratıcılık, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerini geliştirmesi hedefleniyor. Bu hedefler doğrultusunda, TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev alan lisans öğrencileri burs ile desteklenmekte.  

ASELSAT 3U Küp Uydusu yörüngedeki yerini aldı İTÜ'ye yeni UOLP bölümü

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi