Gençler burada 'icat çıkarıyor'

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde kurulan Bilim Merkezi’nde geleceğin mucitleri yetişiyor

İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde kurulan Bilim Merkezi'nde geleceğin mucitleri yetişiyor. Türkiye'de ender bulunan bilim merkezlerinden biri olan İTÜ Bilim Merkezi, bilimi seven, projeleri olan gençleri bekliyor.

İTÜ Bilim Merkezi 2007 yılında kapılarını yetenekli gençlere açtı. Türkiye'deki sayılı bilim merkezlerinden biri olan İTÜ Bilim Merkezi, icat yapacak, projeler üretecek gençlere destek veriyor. İTÜ Bilim Merkezi Müdürü Yardımcı Doç. Murat Çakan'ın öncülüğünde yol alan gençler, Türkiye'deki önemli icatlara imza atıyor.

Bilim Merkezi'nin önemine değinen Murat Çakan, " En az 80 bilim merkezine daha ihtiyacımız var. Bilim merkezlerinin sayıları elbette çok az. İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Ersin Arioğlu'nun yaptığı hesaplamalara göre, ülkemizde en az 80 bilim merkezi kurulması gerekiyor." dedi.

'AMAÇ GENÇLERİ BİLİME YÖNELTMEK'

Çakan, bilim merkezlerinin hayatta kalmaları için devlet veya vakıf desteğine mutlaka ihtiyaç olduğunun da altını çizdi. Çakan, sözlerine şöyle devam etti: " Amaç gençleri bilime yöneltmek olunca işin maddi yanı düşünülmemeli. Ancak sadece bu destekler de yetmeyebiliyor. İşin lojistik yanı edinilen deneyimin paylaşılmasıyla da kolaylaşıyor. Dünyada merkezler arasındaki destek mekanizmalarını çeşitli ağlar sağlıyor. Örneğin Avrupa Bilim Merkezleri Ağı böyle bir ağ. Association of Science-Technology Centers bir başka ağ. Yakın bölgemizde bir başka ağ daha var: Northern African and Middle Eastern Science Centers. İTÜ Bilim Merkezi olarak biz ECSITE üyesiyiz."

Son olarak, Bilim Merkezi'nin herkese açık olduğunu söyleyen Çakan, bilim merkezlerinin ülkemizde artmasını gerektiğinin altını çizdi. CİHAN
Neşet Ertaş İTÜ'de anılacak Tübitak, İTÜ’nün Bor Projesi Destekleyecek

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi