Serkan Yasin
Son 180 günde 3 haber

İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde havuz dersleri açılmadı

İTÜ Tuzla Yerleşkesi'nde yer alan Denizcilik Fakültesi'nin havuz dersleriyle olan problemleri gün geçtikçe artıyor. Öğretim görevlisi sayısının azlığıyla bilinen fakültede, normal şartlarda her iki dönemde de açılan havuz dersleri ilgili akademisyenin isteğine bağlı olarak sadece tek dönemde açılan bölüm derslerine dönmüş durumda.

FIZ101/E ve KIM101/E dersleri açılmadı

Bilindiği üzere 9 Ocak 2023 tarihinde 2022-2023 Bahar Dönemi ders programları İTÜ SİS üzerinden açıklandı. Güz dönemi ders planlarında yer alan FIZ101/E VE KIM101/E dersleri sadece Denizcilik Fakültesi'ne açılmadı. Güz döneminde bu derslerden kalıp veya yükseltmeye almak isteyen İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri Ayazağa'da açılan derslere baktığında ise daha büyük bir fiyaskoyla karşılaştı.

Ayazağa Yerleşkesi'nde açılan FIZ101/E ve KIM101/E kodlu dersleri alabilen programlara bakıldığında DUI ve GMI kodları gözükmemekte. Kısacası, dersler Denizcilik Fakültesi'nde açılmadığı gibi Ayazağa Kampüsü'nden de alamıyor Denizcilik öğrencileri.

Bu derslere ek olarak FIZ102/E dersi de sadece Denizcilik Fakültesi'nden alınabilirken Ayazağa'dan yine alınamıyor.

Öğrenci İşleri-Fakülte/Fakülte-Öğrenci İşleri Döngüsü

Her yardım biletinin olmazsa olmazı bu problemde de kendini eksik etmedi. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na yardım bileti oluşturan öğrenciler Denizcilik Fakültesi'yle görüşülmesi gerektiğini ve dekan yardımcısıyla iletişime geçilmesi gerektiğini aktardılar:

Mağduriyet henüz giderilmiş değil

Yaz aylarını gemide stajda geçirdiği için yaz okulundan da ders alamayan İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri ileriki dönemlerde ders çakışması nedeniyle sorun yaratabilecek bu dersleri bir an önce alıp geçmek istiyor. Yetkililer tarafından henüz geri dönüş yapılmayan öğrenciler merakla problemin çözülmesini ve yapılan bu kasıtlı/kasıtsız ayrımcılığın son bulmasını beklemekte...

İTÜ Makina Fakültesi öğrencisi Erdem Akın hayatını kaybetti Öğretim görevlileri ödevlerini son teslim tarihine yetiştiremedi

İTÜ MASASI | #5 İTÜ kulüpleri yandaş şirketin reklam yüzü yapıldı

İTÜ Sinema Kulübü'nün etkinliği "saat dilimi" gerekçesiyle iptal edildi

İTÜ MASASI | #4 Ders borsasına ilk resmi tepki geldi

Oscar ödülleri sahiplerini buldu

İTÜ Vadi Yurtları'nın kaderi ne olacak?