İTÜ'de gaz fişeği sesleri

29 Şubat(bugün) saat 17.30'da Kimya Metalurji Binası'nda(KMB) gerçekleştirecek olan ''Türkiyede Değişim Süreci ve Üniversiteler'' isimli etkinlik bir grup öğrenci tarafından terör örgütü bağlantılı bulunduğu gerekçesi ile engellenmeye çalışıldı.

Söz konusu etkinlik:

Çevik kuvvetten müdahele

Etkinliği engellemek amacı ile MED önünde toplanan öğrenci grubu etkinliğin düzenlendiği KMB binasına doğru yürümeye başladı. Herhangi bir olası durum için KMB önünde hazırda bekleyen 4 çevik kuvvet otobüsü öğrenci grubuna biber gazı ile müdahelede bulundu. Saat 17 civarlarında atılan biber gazı çevrede bomba patlama sesi gibi yüksek bir sese neden oldu. Biber gazından etkilenen öğrenci grubu gazın etkisi ile MED'e doğru koşmaya başladı. Biber gazından olay esnasında çevrede bulunan öğrenciler ve İTÜ mensupları da etkilendi.

Polis müdahalesinden sonra kaçışan öğrenciler;

Polis müdahelesinden sonra MED'e gelen öğrenci grubu burada sloganlar atarak eylemlerini tamamladılar. Müdaheleden sonra etkinlik süresince araç trafiğine kapatılan KMB - MED arasında polisler, ''Türkiyede Değişim Süreci ve Üniversiteler'' etkinliği bitene kadar başka bir olası durum için hazırda bekledi. Başka bir olay olmadan biten etkinlikten sonra çevik kuvvet de 21 sularında Maslak Kampüsü'nü terk etti.

Gaz kapsülünün atıldığı yer;

Olaylardan sonra bir grup öğrenci tarafından Merkezi Derslikte yapılan açıklama

 

Akşam saatlerine kadar bekleyen polisler:

 

Efsane maçın kazananı Hornets İTÜ Hyperloop ekibi röportajı: Saatte 960km ile tren yolculuğu mümkün mü?

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi