Zülfikar Oğulcan
Son 180 günde 2 haber

Havuz derslerinin durumunun sessizliği bozulacak mı?

Kulüp şenliklerini geride bırakan İTÜ'lü öğrenciler, yaklaşan sınavları için çalışmalara başladı. Haftalarca arka arkaya gelen, ne zaman biteceği belli olmayan sınavlarıyla öğrencisini yormaktan asla kaçınmayan İTÜ, öğrencisini bilgilendirme konusunda aynı performansı sergileyemedi. Okulun ileriki dönemlerinin gidişatını belirleyecek olan havuz derslerinin geçme notlarının son durumu hakkında yeni bilgi verilmedi. Son yapılan açıklamanın üzerinden 1 yıl geçmiş olması, fakat bu konuyla alakalı yeniden açıklama yapılmaması, öğrencilerin kendi durumlarını takip etmesini zorlaştırıyor.

Peki şimdi ne olacak?

Yeni bir açıklama yapılmadığı durumda geçen yıl fizik bölüm sitesinden yayınlanmış olan açıklama göz önüne alınırsa, ders geçme koşulu (FIZ 101/E, FIZ 102/E, MAT 103/E, MAT 104/E, MAT 210/E, KIM 101/E) dersleri için 40,00/100,00 olarak kalmaya devam edecek. Ödev uygulamalarının kaldırılıp yerine 2 vize 1 final sistemi getirilen havuz derslerinde, 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü sınavlardan geçebilmek çoğu öğrenci için zorlayıcı bir durum olarak kalacağa benziyor.

Necati Çelik bile 100 alamaz

Geçtiğimiz bahar ve yaz dönemlerindeki harf notu dağılımıyla öğrenciyi kendisinden soğutan FIZ101/E ve FIZ102/E kodlu Genel Fizik 1 ve 2 dersleri, öğrencilerin korkulu rüyası olmaya, okullarını uzatmaya devam mı edecek? Yatay geçiş yapabilmek için tüm dersleri başarıyla geçme şartını sağlayamamalarına, bölümlerini değiştirememe sebepleri olmaya devam mı edecek? Fizik derslerinden geçebilen öğrenciler, harf notlandırma aralıkları sebebiyle ÇAP, yandal ve staj başvurularında ne tür sorunlarla karşı karşıya kalacak?

 

 
KYK zamlandı, peki ya diğer her şey? Kasım'da sinema bir başkadır

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor