Agah Ahmet
Son 180 günde 8 haber

KYK zamlandı, peki ya diğer her şey?

2022-2023 dönemi KYK ücreti, döviz kurunun artışıyla birlikte, dönemin başında kıt olmaktan dönemin sonunda tamamen geçinilemez bir miktar haline gelmişti. 2023-2024 dönemi için yeni ücretteki zam miktarı konusundaki belirsizlik geçtiğimiz günlerde giderildi ve 2000 TL olacağı açıklandı.

KYK zammı, İTÜ'ye yetişemiyor

Senelik resmi enflasyon rakamları ve kur incelendiğinde zam dolar bazında artmış, hatta dolar ederi artmış gibi dahi agılanabilir; ancak zammın yetersizliği bu sene duyurulan yeni ücretlerde, üst üste zamlanan yemekhane fiyatlarında ve daha önce haberini yaptığımız nice farklı haberde görülebilir. İTÜ hizmetlerinin zamlanmasının sebeplerinde bu hizmetlerin zarar etmesi gibi açıklamaların, İTÜ'nün kendisinin yayınladığı raporların bu ifadeyi yanlışlar nitelikle olması gibi daha önce görülen olayları da göz önünde bulundurursak, okul yönetiminin bu denli yüksek zam oranlarında karar kılmasının nedenleri merak konusu olmaya devam ediyor.

Öğrenci ne yiyecek?

Zam görece olarak dışarıda daha fazla imkan vaat ederken, gündelik kampüs hayatının ücretlerine yetişmekte yetersiz kalmış gibi görünüyor. Kampüs hizmetlerinden faydalanma imkanı geçen seneye göre daha kısıtlı olacak. 

 
İTÜ spor salonu beklentileri karşılamıyor Havuz derslerinin durumunun sessizliği bozulacak mı?

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi