Selin
Son 180 günde 6 haber

İTÜ'den spor salonuna %150 zam: Fit kalmak ateş pahası

İTÜ'de bir süredir esen zam rüzgarı bu sefer de Sağlıklı Yaşam Merkezi fiyatlarını vurdu. Spor salonu aylık ücreti 2022-2023 Güz Dönemi başında Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından öğrenciye 40 TL, İTÜ personeline 100 TL olarak açıklanmış ve bu fiyat yıl içerisinde sabit tutulmuştu. Güncel fiyatlar ise aylık ücreti öğrenciye 100 TL, İTÜ personeline 630 TL olarak açıklandı. Böylece, öğrenci ücretine %150, personel ücretine ise %530 zam getirilmiş oldu. Ağırlıklı olarak öğrenciye hizmet veren spor salonunun fiyat güncellemeleriyle İTÜ öğrencisini mağdur etmesi tepki topladı.

Zam çok, konfor yok

Spor salonu İTÜ spor takımlarının ve kulüplerinin, personelinin ve öğrencilerinin yılın her dönemi oldukça yoğun kullandığı bir sosyal tesisken halihazırda bulunan problemlere çözüm getirilmemesi kitlesinin tepkisini topluyor. Ekipman eksikliği ve bakımsızlığı, soyunma odalarının ve duşların bakımsızlık ve temizlik problemleri, salon havalandırmasının ve klimasının sıkça bozulması spor salonunun kronik problemleri haline geldi. Öğrenciler gerekli birimlere şikayetlerini ve potansiyel çözüm fikirlerini sunmalarına rağmen dönüş alamamaktan şikayetçi. Gerekli sıklıkta ekipman yenilemesi ve bakımı yapılmadığı, birkaç temel kalem dışında da harcaması bulunmadığı bilinen spor salonu fiyatlarının tek zamla 2.5'a katlanması salonu düzenli kullanmak isteyen İTÜ öğrencilerini zor durumda bıraktı.

İTÜ yine zamda birinci sırada

İTÜ'de spor salonu ücretleri ve performansı bu haldeyken akıllara şu soru geliyor: "Spor bir tek İTÜ'lüye mi pahalı?". Diğer devlet üniversiteleriyle karşılaştırıldığında hem zam oranı, hem fiyat bakımından İTÜ önde geliyor. 

Boğaziçi Üniversitesi'nin spor tesisi tarifeleri 

ODTÜ'de öğrenciler spor tesisinden ücretsiz yararlanabiliyor
Şimdi İTÜ'nün tarifesine tekrar bakalım

Daha öğrenci dostu fiyatlarla, hatta ücretsiz bir şekilde spor tesisi hizmeti verilebileceğinin örnekleriyle de İTÜ öğrencisi güncel zamlara tepki gösteriyor.

İTÜ FITNESS'tan yönetime çağrı

Spor salonunun rutin kullanıcılarından İTÜ Fitness Kulübü üyeleri getirilen zamlara yayınladıkları kamuoyu duyurusuyla tepki gösterdi. 

Pamuk eller cebe, sonra dumbell'a

Neredeyse her gün yeni zam haberlerine uyandığımız şu günlerde "Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur." diyoruz. Fit kalmak isteyip spor salonunun fahiş yeni ücretlerini karşılayamayacak öğrenci arkadaşlarımıza kondisyonlarını korumak adına günde iki tur Arı Kapı yokuşunu koşmalarını ve MED çimlerde mekik-şınav rutini uygulamalarını öneriyoruz.

 
İTÜ Geliştirme Vakfı 2023 yayın teşvik ödülleri verildi İTÜ'de otopark fiyatlarına zam yağmuru

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi