Burak Erdil
Son 180 günde 6 haber

Havuz fizik sınavlarında öğrenciler “Ayva”yı yedi

İTÜ öğrencileri, 7 Mayıs Pazar günü gerçekleşmesi planlanan Fizik 101 ve 102 sınavlarına Ayva platformundaki teknik aksaklık nedeniyle giremedi. Öğrenciler, sınav esnasında yaşanan bu durumun ardından 5000’e yakın öğrenci büyük bir mağduriyet yaşadı. FIZ 101/E ve FIZ 102/E vize sınavları iptal edildi.

Kopya çekilmesin diye öğrenciler mağdur edildi

Fizik zümresinin, öğrencilerin kopya çekmesini önlemek amacıyla uyguladığı yeni sınav formatı nedeniyle Ayva sistemi üzerinde büyük bir yoğunluk yaşandı. Sınav formatına göre öğrencilerin her soru için belirlenmiş bir süreleri vardı. Bu nedenle öğrenciler sınavın başlamasıyla birlikte siteye giremedi ve öğrenciler sınav sistemine erişim sağlayamadı. Yetkililer bu problemin her soru için ayrı ayrı sınav açılmasından kaynaklı olduğunu belirttiler.

Öğrenciler yine online eğitim kurbanı oldu

Öğrenciler, sosyal medyada yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek Fizik zümresinden konuyla ilgili nasıl bir çözüm bulunacağını merak ediyor. Öğrenciler, sınavın iptal mi edildiği veya sınavın başka bir tarihe mi erteleneceği konusunda belirsizlik yaşarken Fizik zümresinin bu belirsizliği en kısa sürede çözüme kavuşturması bekleniyor. Bu durum, online eğitimin kalitesizliğini de bir kez daha gözler önüne serdi.

 
2023 Türkiye Seçimleri Bee' mezuniyetimiz var

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi

Kamuoyuna duyurulur: Depreme karşı Vadi Yurtları Dayanışması