Antartika seferi başladı

Prof. Dr. Mehmet Karaca: "Bilimsel bir üs kurmayı hedefliyoruz."

İstanbul Teknik Üniversitesi Kutup Araştırmaları Merkezi (PolReC) öncülüğünde Türkiye'den 14 kişilik araştırma ekibi 29 Mart tarihinde Antartika'ya doğru yola çıktı. İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve Türkiye Bilimsel Araştırma Kurumu'ndan (TÜBİTAK) oluşan ekibe sefer öncesi eğitim ve sertifikaları verildi. Beyaz Kıtada çok önemli bilimsel katkılar sağlaması hedeflenen bu bilimsel sefer Türkiye için bir ilk olacak. Bilim insanları, Türk bayrağını dalgalandıracakları Antartika kıtasının 50 millik alanında araştırma yapacaklar. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca 2 hafta sürecek çalışmalarda amacın Antartika'da yaşanan iklim ve deniz canlılarının değişimini gözlemlemek olduğunu ve nihai hedeflerinin ise Antartika'da bilimsel bir üs kurma olduğunu açıkladı.

İklim değişikliği, buzullar, yabancı türler, kirlenme, denizel biyoçeşitlilik, koruma alanları, deniz memelileri ve botanik konularında araştırma yapacak ekipte  tıp doktorları, botanikçi, harita ve jeoloji mühendisleri ve deniz bilimleri uzmanları bulunuyor.
Ukrayna Ulusal Antarktik Bilim Merkezi (NASC) ile İTÜ Kutup Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (PolReC) ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) arasında geçen yıl imzalanan anlaşmayla, beyaz kıtaya başlayacak sefer aynı zamanda Türkiye'nin uluslararası platformda görünürlüğünü de attıracaktır.

1 Nisan Şakası: İTÜFEST 2016 sanatçıları belli oldu! Türkiye Şampiyonundan Bir Başarı Daha

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor