Oğuz
Son 180 günde 0 haber

Hibrit dönemde kampüste online derse giremeyeceğiniz 5 mekan

Geçtiğimiz haftalarda 2021 Güz döneminin nasıl yapılacağı İTÜ Rektörlüğü tarafından duyurulmuştu ve bu yüz yüze eğitimin ilk haftasını geride bıraktık. Bu hafta içinde ilk kez deneyimlediğimiz evlere şenlik yüz yüze-online ders kombinasyonlarından oluşan haftalık ders programları öğrencileri düşünmeye sevk etti. "Aynı gün içerisinde online ve yüz yüze olan derslerim varsa -e bunun trafiği var evde kalıp derse nasıl gireyim offf- online olana nerede nasıl gireceğim?", "Bu hafta bu ders online mıydı yoksa yüz yüze miydi? Yüz yüze ders ardından online mıydı yoksa? Ben ne yapacağım bu dersleri?" diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bizler de arı24 ailesi olarak siz değerli sıra arkadaşlarımız için hiçbir şekilde konforlu olamayacağını düşündüğümüz 5 mekanı derledik. İyi okumalar dileriz :)

1-  İTÜ Havuzu

Her ne kadar Eduroam Wi-Fi ağı iyi çekse de (evet test ettik) Klor kokuları arasında online derse girmek İTÜ’nün insan ömrünü azaltması oranını bir hayli arttıracaktır. Kötü istatistiklerin azalmasını temenni eden Rektörlüğün uzun bir süre boyunca havuzu neden kapalı tuttuğunu şimdi anlıyoruz. (COVID de var tabi unutmamak lazım)

2- İTÜ Yurtları

Aslında bu listede olmayı en son hak edecek ama akıllara da ilk gelen yerlerden biri olan İTÜ Yurtları, İTÜ’nün öğrenci mevcudunu kaldırmayacak derecede az kontenjanlı olması ve yapılan son zamlarla aşırı pahalı hale gelmesiyle bu listede kendini konumlandırıyor. Yani zaten kalamadığınız yurda nasıl girebilesiniz ki?

3- Arı Mola

Eskiden birçok öğrencinin gözde mekanlarından biri olan, yıllardır terk edilmiş bir şekilde duran ve adeta kampüsün üvey evladı muamelesi gören Arı Mola, tıpkı Yaban Hayatı Müzesi gibi hiçbir ihtiyacınızı karşılamayacağını ilk bakışta temin ettirecektir.

4- Vadi Ringi

COVID-19 Pandemisi tedbirleri gereği Vadi Ringi’nde kesinlikle derse girmenizi tavsiye etmeyiz. Belki Gölet Ringi’nde çalışabilirsiniz ancak bu sefer de güzergah boyunca kesintisiz Eduroam Ağı bulamayabilirsiniz.

5- EEB Kantini

Halihazırda binasız 2 bölüme sahip Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi’ne ev sahipliği yapan, Maçka Kampüsü’ndeki binaları yıkıldığından beridir -ağırlıklı olarak EEB’ye- tüm kampüse serpiştirilen İşletme Fakültesi öğrencilerini barındıran Elektrik-Elektronik Binası’nın kantinini kesinlikle tavsiye etmeyiz zira yer bulmanız mucize olacaktır. 

Bonus 1: MED

Gerek içerisi gerek dışarısı olsun, prizli masaların bir türlü boş bulunamadığı ve kelimenin tam anlamıyla “kalabalık” olan MED, online derslere katılabilmeniz için ziyadesiyle konforsuz olacaktır. Deterjanlı çaylara komik ücretler istenen, gürültüden ve kalabalıktan kendi konuştuğunuzu duyamadığınız MED’de online derslere girebilmenin tek avantajlı noktası yüksek hızlı internet bağlantısı olabilir. 

Bonus 2: İTÜ Yemekhanesi sırası

Yemek sırası size gelene kadar en az bir online dersinizin bitebileceği bu sürede tavsiye etmiyoruz ancak yine de "ben ayakta yorulmam ve yılmam" derseniz ister ders dinleyin, ister quize girin, ister vize çözün bu size kalmış. 

İTÜ'de ilk kahvaltı İTÜ Yurtlarında birinci hafta bitmeden ilk vaka çıktı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor