Eda
Son 180 günde 0 haber

İTÜ 2021-2022 Güz yarıyılında uygulanacak eğitim-öğretim yöntemi belli oldu

Akademik takvimdeki Güz yarıyılı başlangıç tarihi yaklaştıkça yapılan açıklamalarla yeni dönemin işleyişi yavaş yavaş belli oluyor. Bugün Rektörlük tarafından tüm okula gönderilen e-postada 16 madde ile yeni dönemde yapılan değişiklikler hakkında bilgilendirilme yapıldı. Eğitimin yüz yüze devam edeceğine vurgu yapılan açıklamada önemli konu başlıkları ise şu şekilde:

Derslerin %40'ı online olabilecek

Lisans ve lisansüstü derslerin en fazla %40'ı uzakran eğitim şeklinde verilebileceği belirtilen açıklamada, TUR, ATA, ING201, EKO201E, ING103CO/ES, seçmeli yabancı dil gibi derslerin online olacak şekilde verileceği açıklandı. Ayrıca gerekli durumlarda BIL kodlu dersler de online olabilecek. 1. sınıf "Giriş" dersleri, 3. ve 4. sınıftaki zorunlu bölüm derslerinin yüz yüze verileceği ve gerektiği durumlarda derse kayıtlı öğrencilerin gruplara ayrılarak sırayla derse katılım gösterileceği, 2021 girişli öğrencilerin alacağı havuz derslerinde sınıfların alt gruplara bölüneceği ve grupların dönüşümlü şekilde yüz yüze derslere geleceği açıklandı. Güz döneminde açılacak Bahar dönemi dersleri ise kesin olarak çevrim içi olacak.

Derslerin eş zamanlı çevrim içi olarak yayını yapılacak ve bu yayınlar kaydedilecek

Derslerin uzaktan veya yüz yüze işlenmesi fark etmeksizin kayıtları alınacak ve dönem sonuna kadar öğrencinin erişimine açılacağı belirtilen açıklamada uzaktan eğitime devam eden öğrenciler için derslerin eş zamanlı olacak şekilde çevrim içi yayını yapılacağı da açıklandı.

Derslere gruplar halinde girilecek

Havuz ve yarı havuz derslerde öğrencilerin gruplara ayrılacağı ve dönüşümlü şekilde derslere katılacağı belirtilen duyuruda ayrıca lisans seviyesindeki uygulama, laboratuvar, tasarım ve lisansüstü seviyesindeki laboratuvar, proje derslerinin küçük gruplar halinde COVID-19 önlemleri kapsamında işleneceği belirtildi.

Vize ve finaller yüz yüze

İTÜ tarafından yapılan açıklamaya göre vize ve finaller yüz yüze yapılacak. 

Aşı kartı olmayana PCR testi zorunluluğu

Bugün yapılan bir başka duyuruda açılandığı üzere kampüslere girmek için aşılı olduğunu veya belli bir süre önce hastalığı atlattığı bu durumların olmaması halinde ise negatif PCR testi sonucunun olduğunun anlaşılması için HES kodu zorunluluğu getirilmişti. Bu duyuruda da İTÜ öğrencisi ve personelinin kampüslere girişlerde kimlik kartları aracılığıyla aşı kartı, aşı kartı olmamsı durumunda ise negatif PCR testinin ibraz edilmesi gerekliliği vurgulandı.

Yapılan açıklamanın detayları ise şu şekilde:

 

Miss Turkey 2021'de İTÜ'lü finalist Kampüslere girişlerde aşı olmayanlara PCR testi zorunluluğu geliyor

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi