Yusuf Tolunay
Son 180 günde 0 haber

Innogate programı ile ABD'ye gidecek girişimler belli oldu

İTÜ Arı Teknokent bünyesinde ve İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile faaliyet yürüten Innogate Girişim Hızlandırma Programı, teknoloji firmalarının başarılarını global düzeye taşıyabilmeleri için destek sağlamayı amaçlıyor. ABD'ye gidecek firmalar Bootcamp-1 sürecinin ardından belirleniyor.

Mentorlar ile birlikte çalıştılar

ABD öncesinde İstanbul'da gerçekleşen Bootcamp – 1 sürecinde 5 hafta boyunca Silikon Vadisi’nden gelen mentorlarla bir arada programa dahil olan teknoloji firmaları; iş modeli kanvası, değer önerisi, pazar analizi, müşteri bölümleme, pazarlama stratejileri, büyüme-ölçeklenme gibi konular üzerinde çalıştılar. 

Nisan ayında ABD'ye gidecekler

Bootcamp-1 sürecinin ardından ABD'ye gitmeye hak kazanan firmalar Nisan-2018 de, iki hafta San Francisco ve iki hafta New York olmak üzere toplamda bir aylık süreç boyunca Amerika'da potansiyel müşteri, iş ortakları ve yatırımcılarla bir araya gelecekler.

Nisan ayında ABD'ye gidecek firmalar:

Pavotek: Elektronik ürün, kart, sistem tasarımı ve üretimi ile B2B alanında sektörün ihtiyaçlarını karşılıyor.

Miops: Yüksek hızda ve çözünürlükte fatoğraflama donanımları geliştiriyor. Amatör ve profesyonel kullanıma uygun cihazlar üreten bir firma.

Walkovr: Giyilebilir hareket tanıma sistemi ile oyuncuların oyunlarda koşma, yürüme gibi fiziksel hareketleri gerçekleştirebileceği bir mekanizmadan oluşuyor.

BVK Technology: Akıllı ve bağlı güvenlik cihazları, web üzerinden uzaktan izleme ve ATM güvenliği üzerine faaliyet yürütüyor.

Datapare: Firmaların rakiplerinin kampanya, yeni ürün, güncellenen sayfa gibi konularda yakından takip edebilmelerini sağlayan bir platform.

Fineksus: Finansal dünyada karaparanın engellenmesine yönelik çözümler sunuyor.

Gmply: Video e-öğrenme platformu. Eğitim şirketlerinin interaktif eğitim videolarını hazırlayabilmelerini  sağlayan altyapıya sahip.

Roksit: DNS tarfiğini inceleyerek bilgi güvenliği ve siber güvenliğin sağlanmasına yönelik çalışıyor.

Faaliyetlerini yurtdışında da sürdürmek isteyen firmalar yeni dönem başvurusu ve detaylı bilgi için www.innogate.org  adresini ziyaret edebilirler.

 

 

 

İTÜ Çekirdek girişimlerinde bu hafta: Vivosens, Pandora, Sports & Merits Tuzla Kampüsü'ne yeni ve modern eğitim binası

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi