İTÜ ARIGE'nin Roboleague başarısı

İTÜ Arı Teknoloji Geliştirme Kulübü (ARIGE), İzmir Yüksek Teknoloji Enstitü'sünün (İYTE) bir öğrenci kulübü olan Institute of Electric Electronic Engineers (IEEE) tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen IZTECH Roboleague isimli yarışmada 2 kategoride 1.'lik ile ödüllendirildi.

Etkinlik 2 gün sürerken, etkinlik kapsamında yangın söndüren robotlar, çöp toplayan robotlar, arazi robotları gibi kategorilerde yarışmalar düzenlendi. Bu yıl ilk kez düzenlenen, 'Tasarla-Yap-Yarıştır' isimli, 24 saatte robot tasarlama esasına dayanan yarışmada katılımcılar en iyi robotu yapabilmek için 24 saat boyunca çalıştılar.  'Tasarla-Yap-Yarıştır' kategorisinde birinciliği İTÜ ARIGE kazandı. Aynı ekip, 'Çöp Toplayan' kategorisinde de yarıştı ve aynı kategorinin hem 1.'si hem 2.'si olmayı başardı.

İlk yapıldığı 2012 yılından beri devam eden Roboleague yarışmasında her yıl; robot, endüstriyel otomasyon, teknoloji, mekatronik, elektronik ve makine alanlarında iş yapan firmalar, ve bu alanlarda kendine güvenen girişimci öğrenciler buluşuyor. 

Kulüp ile ilgili ayrıntılı bilgileri almak için tıklayınız

İTÜ Türk Müziği Topluluğu Rusya’yı fethetti Dünyanın kapılarını açmaya hazır mısın: Uni-Day'15

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor