İTÜ yeniden Türkiye'nin en hızlı bilgisayarını kuruyor

İTÜ'de bulunan Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi ile SC3 işbirliğiyle geliştirilen dünyada az sayıdaki süper bilgisayarlarından biri olacak sistem ile İTÜ, Türkiye'nin en hızlı bilgisayarına sahip oluyor. 

Paralel işlemciler, yüksek başarımlı vektör işlemciler ve öbek bilgisayarlardan oluşan, sahip olduğu on binlerce mikroişlemci sayesinde saniyede trilyonlarca işlem yapabilen sistemler olan "Süper Bilgisayar"lar, hava durumu raporlarının hazırlanmasından  atom bombalarının geliştirilmesi, nükleer çalışmaların ve hesaplamaların yapılmasına kadar birçok yüksek hesaplama gerektiren işlemler için kullanılıyor.

Ar-Ge çalışmaları için gereken yüksek performans gereksinimini karşılamak amacıyla geliştirilen sistem şu an 87,5 Teraflops HPC Cluster, 6400 işlemci çekirdeği, 100 Terabyte bellek ve 100 Gbit Ethernet hizmeti sunuyor. 15 Ağustos'ta sistemde iyileştirme yapılacak ve  2017 yılı içerisinde toplam kapasitesi 6 Petaflops olan 1. Nesil süper bilgisayar hizmete girecek.

Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi(BAP) tarafında oluşturan proje başlığıyla sistemi kullanmak isteyen akademisyenler 1 Temmuz itibariyle BAP'a proje başvurusunda bulunabilecek. Başvurusu kabul edilen akademisyenler Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen sistem ile sanal bilgisayarları araştırmalarda kullanabilme ve üniversitemizin sağlandığı tüm lisanslı yazılımlardan yararlanabilme hakkına sahip olacaklar.

İTÜ'nün yeni rektörü olmak için yarışan 11 aday ismi tanıyalım İngilizce yeterlilik sınavı başvuru tarihi belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor