Sena
Son 180 günde 9 haber

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Bilindiği üzere İTÜ İşletme Fakültesi Binası Maçka Kampüsü'nde bulunuyor. Uzun bir süredir restorasyon çalışması nedeniyle de Fakülte, belli bir süredir Ayazağa Kampüsü'nde eğitimlerine devam ediyordu. En son ne zaman bir fakülte binasına sahip olduğu bile unutulan İşletme Fakültesi'nin yakın tarihçesinden ve ilerleyen süreçte atılması planlanan adımlara dair tahminlerden geçtiğimiz haberlerimizde bahsetmiştik, konu hakkındaki bazı söylentiler ise giderek kuvvetleniyor. Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi öğrencilerinden sonra İşletme Fakültesi öğrencileri de sonunda kendi binalarına kavuşacak gibi görünüyor.  

Bu konu çok uzun zamandır konuşuluyor

Maçka Kampüsü İşletme Fakültesi ek binasının depreme dayanıksız olmasıyla yıkım kararı hakkındaki haberimiz 2019 tarihli, içinde olduğumuz 2024 yılında konu hakkında hala bir adım atılmış değil. Beş yıldır süregelen bu belirsizlik hali hem fakülte öğrencisini, hem öğretim görevlilerini yıpratıyor, İTÜ'nün konu depreme dayanıklılık olunca aksiyon almaktaki yavaşlığı ise maalesef şaşırtıcı değil. 

İşletme Fakültesi'nin Maçka Kampüsü'ne taşınacağı söylentileri artıyor

Çeşitli kaynaklarca konu üzerine yetkililerce yapılan toplantılarda İşletme Fakültesi'nin Maçka Kampüsü'nde taşınacağı konuşuluyor, duyumun devamı ise İşletme Fakültesi Binası'na değil şu anda hazırlıkların eğitim aldığı Yabancı Diller Yüksekokulu Binası'na taşınılacağı yönünde. Bu duyumlar gün geçtikçe artıyor ve doğruluğu güç kazanıyor gibi görünüyor, ancak hala İTÜ'den resmi bir açıklama yapılmadı. Bu fakülte göçünün ne zaman gerçekleşeceği henüz tam belli olmamakla beraber gelecek dönem itibariyle geçerli olacağı alınan duyumların kuvvetli bir parçası. 

Öğrencilerden konuya tepki var

Fakültelerinin Maçka Kampüsü'ne taşınması durumu kimi öğrencilerin tepkisini çekiyor. Alınan duyumlara göre YDY Binası'na taşınılacak olmasıyla hazırlık yılında ders alınan sınıflara geri dönülecek olması ve bu sınıfların kapasite yeterliliği, Ayazağa Kampüsü'nde bir düzenin oluşmuş olması ve bir kampüs havası yaşanılamayacağı düşüncesinden dolayı öğrenciler tepkili. Bir başka gündem maddesi neden o kadar kalabalık bir hazırlık kitlesinin Maçka’dan Ayazağa Kampüsü'ne getirilip kampüs içi yoğunluğun daha da arttırıldığı, yerine daha azınlıkta bulunan İşletme Fakültesi öğrencileri için Ayazağa Kampüsü'nde yapılan yeni binaların kullanılmadığı noktası. 

Konuyla ilgili detaylar hala iddia seviyesinde olmakla beraber yakın zamanda İTÜ'den bir açıklama yapılması bekleniyor. 
İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor

Veteriner olmaması nedeniyle köpekler başıboş kaldı : Bir öğrenci yaralandı

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı