Şule Nur
Son 180 günde 10 haber

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Fakültesi'nin değerli emekli öğretim üyelerinden ve 1956 yılı mezunu Prof. Dr. Günay Özmen vefat etti. Özmen'in vefat haberi, rektörlük tarafından gönderilen mail ile duyuruldu.

13 Nisan 2024 Cumartesi günü, Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak olan öğle namazını müteakip gerçekleştirilecek cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak olan Prof. Dr. Günay Özmen, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanındaki akademik çevrelerde büyük bir iz bıraktı.

Prof. Dr. Günay Özmen, özellikle "Çok Katlı Yapıların Statik ve Dinamik Hesabı" ve "Mühendislikte Bilgisayar Uygulamaları" konularında sayısız kitap, makale ve bildiriye imza atmış bir akademisyendi. Üniversite bünyesindeki eğitim ve araştırma çalışmalarının yanı sıra, Bilgi İşlem Merkezi Müdürlüğü, Dekan Yardımcılığı ve İTÜ Spor Kulübü yönetim kurulu üyeliği gibi çeşitli yönetim görevlerini üstlenmiş ve birçok kuruluşa danışmanlık hizmeti vermişti.

1975 yılında meslektaşlarıyla birlikte kurduğu Bilsar Bilgi İşleme şirketinin başında yazılım geliştirme çalışmalarına öncülük ederek, Türkiye'de inşaat mühendisliği alanında bilgisayar uygulamalarının ilk adımlarını atmıştı.

Prof. Dr. Günay Özmen'in bilgi birikimi, akademik katkıları ve öncü rolü, Türkiye'nin mühendislik alanındaki gelişimine büyük katkı sağlamıştır. Kendisini minnetle anıyor, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. 

 

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor

Veteriner olmaması nedeniyle köpekler başıboş kaldı : Bir öğrenci yaralandı

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı