Hazal
Son 180 günde 2 haber

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

Prof. Dr. Eskikaya 1961’de İTÜ Maden Fakültesi’nden Maden Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. 1964’te İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi, Maden İşletme ve makineları Kürsüsü’ne asistan olarak girdi. İngiltere Newcastle Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nde 1966 yılında başladığı çalışmalarını tamamlayarak 1970 yılında doktor unvanını aldı. İTÜ Maden Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü’nde 1976’da Doçent, 1980’de Profesör oldu. İTÜ Maden Mühendisliği Bölüm başkanı ve İTÜ Maden Fakültesi Dekanı olarak da görev aldı. 

Prof. Dr. Eskikaya, yurt içinde ve dışında yayınlanmış çok sayıda makale ve bildirisi olan bir bilim insanıydı. Almanca'dan tercüme edilmiş 2 çeviri kitabı ve editörlüğünü yaptığı 6 kitap bulunmaktadır. Yıllar içinde 4 doktora öğrencisi, 25 yüksek lisans öğrencisi ve yüzlerce bitirme ödevi öğrencisine danışmanlık yaparak eğitimde önemli katkılarda bulundu. 

Prof. Dr. Şinasi Eskikaya, 2002 yılında emekli oldu. Türkiye'deki Maden Mühendisliği alanında bıraktığı iz, bugüne kadar pek çok öğrenci ve meslektaşına ilham kaynağı olmuştur. 

Onun hatırası ve bilimsel katkıları, gelecekte de hatırlanmaya devam edecektir. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Vefat haberi TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından duyuruldu. Cenazesi 14.04.2024 Pazar günü İstanbul ili Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip defnedilecektir.

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor

Veteriner olmaması nedeniyle köpekler başıboş kaldı : Bir öğrenci yaralandı

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı