Tuana
Son 180 günde 2 haber

İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi yeni binasına taşındı

2010 yılında Elektrik Elektronik Fakültesi’nden ayrılan ve o zamandan beri kendine ait bir binası olmayan İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi sonunda binasına kavuştu. Tasarımıyla dikkat çeken fakülte binası, 1 Nisan Pazartesi günü Rektör İsmail Koyuncu’nun katılımı ve kurdele kesimi ile resmi olarak tamamlandı.

Daha önceki haberlerimizde bina eksikliğinden şikayetçi olan öğrenciler tarafından başlatılan ve sonrasında rektör tarafından duyurulan yeni binanın yapılacağı haberinden bahsetmiştik. Binanın yapılış amacının aslen çok başka olduğu ise ilerleyen süreçte fark edildi. 

Binanın Bilgisayar Fakültesi'ne verilmesi B planıydı

Rengiyle ve kampüsteki diğer fakülte binalarından oldukça farklı tasarımıyla dikkat çeken Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi yeni binasının yapımına bu amaçla başlanmamıştı. 2009-2011 yıllarında Kalkınma Bakanlığı bünyesinde İTÜ'de faaliyetlerine başlayan Tarımsal İzleme ve Bilgi İşleme Projesi (TARBİL)'nin ana binası olması amacıyla 2015 yılında bina projesi ihalesi gerçekleştirilmiş, inşaatına başlanmasından sonra ise bakanlığın bütçe ayırmaması gerekçesiyle bina üniversiteye bırakılmıştı. Normalde 2017'de bitirilmesi planlanan bu bina, aksayan süreçle beraber 7 yıl gecikmeyle ve bambaşka bir yüzle İTÜ'ye kazandırılmış oldu. 

binanın göz alıcı yeşili de bu açıklamayla anlam kazanmış oldu

Seçim 2024: İTÜ'lü Belediyeler İTÜ Ayazağa Mediko'da doktor kalmadı

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor

Veteriner olmaması nedeniyle köpekler başıboş kaldı : Bir öğrenci yaralandı

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu