Aylin
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de eğitim sistemi dökülmeye devam ediyor: MAT havuz dersleri sınav sistemi değişti

Haberimizin ardından duyuru mat.itu.edu.tr'den kaldırılmış olup bu dönemde sistem uygulanmamıştır.

Hali hazırda hem dönem içi hem de final sınavları test olan Fizik ve Kimya havuz derslerine son olarak Matematik havuz dersleri de katıldı. İTÜ Matematik Mühendisliği Bölümü internet sitesinden yapılan duyuruya göre 4 klasik soru sorulan Matematik havuz dersleri sınavlarında artık soruların yarısı test olacak. 

2019-2020 Akademik Yılı Bahar Dönemi itibariyle MAT kodlu havuz dersleri sınavları, 2 adet klasik soru ve 10 adet çoktan seçmeli soru şeklinde yapılacak. Bu sorularda yapılan 4 yanlış, bir doğruyu götürecek. Çoktan seçmeli sorulardan alınacak puanlar, sınav notunun yarısını oluşturacak.

Son havuz dersi de teste teslim

Hali hazırda tüm bölümlerin ön şartlarını oluşturan önemli Kimya ve Fizik havuz dersleri testle değerlendirilirken son olarak Calculus gibi bir altyapı dersinin de test ile değerlendirilmesine karar verilmesi İTÜ'de eğitim kalitesinin düştüğünün sinyallerini veriyor 

Böyle bir uygulamaya neden gidildiği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmasa da artan kontenjanların yarattığı öğrenci fazlalığı yüzünden böyle bir değişiklik yapılmış olması olası görünüyor.

Bu değişimle beraber Güz dönemi başında getirilen bazı havuz derslerinden muafiyet sınavı, Bahar döneminden itibaren geçerli olacak ek final sınavı hakkı gibi yeni uygulamalar, İTÜ'nün kontenjan sorununun ciddiyeti hakkında sinyaller veriyor.

İTÜ Matematik Mühendisliği Bölümü sitesinden yapılan duyuru;

Ek sınav hakkı uygulamaya giriyor İstanbul Teknik Üniversiteliler Birliğinden İTÜ öğrencilerinin yanındayız mesajı

İTÜ MASASI | #5 İTÜ kulüpleri yandaş şirketin reklam yüzü yapıldı

İTÜ Sinema Kulübü'nün etkinliği "saat dilimi" gerekçesiyle iptal edildi

İTÜ MASASI | #4 Ders borsasına ilk resmi tepki geldi

Oscar ödülleri sahiplerini buldu

İTÜ Vadi Yurtları'nın kaderi ne olacak?