Ekin
Son 180 günde 0 haber

İTÜ’de sınav sistemi yenilikleri

COVID-19 pandemisinden dolayı online devam eden eğitimlerin ardından sınavların da uzaktan eğitimle yapılması kararlaştırılmıştı. Uzaktan eğitimde bir dönemi geride bırakan İTÜ’lülerin güz döneminde sınavlarının nasıl uygulanacağına dair İTÜ’den yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Quizler 'Ayva' üzerinden olacak

İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bu dönem kullanılacak yeni sistemini açıkladı: AYVA Quiz. Şimdilik demosu bulunan sistemin dönem içi quizler için kullanılması bekleniyor. Öğrencilerin ve akademisyenlerin İTÜ kullanıcı adı ve şifresiyle girebildiği sistemin şu anda demo versiyonu mevcut. Öğrenciler ve akademisyenler demo.ayva.itu.edu.tr linki üzerinden sistemi deneyebilecek.

Ek sınavlar kalktı

Geçmişteki uygulamaya göre bir dersten FF veya BZ harf notuyla kalan öğrenci, dersi aldığı dönemi takip eden 2 yarıyıl sonunda final sınavına girme hakkı vardı(bknz.) ancak 2020 Güz döneminde bu uygulamanın devam etmemesine karar verildi. 2020 Güz döneminde Ek sınavlar kaldırıldı.

 

İTÜ'den YÖK Araştırma ve Aday Araştırma Üniversitelerinin Performans Değerlendirmesi ikinciliği Mustafa İnan Kütüphanesi 7 günlüğüne kapatıldı, ek tedbirler yolda

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor