Güray Baran
Son 180 günde 0 haber

İTÜ’de Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği bölümü mü açılıyor?

6 Mayıs Çarşamba günü NTV’de yayınlanan Doğru Tercih programına konuk olan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, YÖK’e yeni bir program için başvuru yapıldığını duyurdu.

İTÜ'de açılması düşünülen bölümlerin olup olmadığı sorusunu Karaca, YÖK'e Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği şeklinde teklif yolladıklarını, büyük ihtimalle de kabul edileceği şeklinde cevapladı. Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği bölümü açılırsa Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi bünyesinde yer alacağını da belirtti.

Lisans mı yüksek lisans mı?

İlk bakışta bir yüksek lisans gibi görünen Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği bölümünün yüksek lisans bölümü mü yoksa lisans bölümü mü olacağı net değil. Mehmet Karaca'nın yaptığı açıklamada bölümün Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi bünyesinde yer alacak olduğunu belirtmesi, yeni açılacak bu bölümün lisans bölümü olacağı şeklinde sinyal veriyor.

Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'nin binası ise hala yok

Daha önceki tarihlerde Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi öğrencileri, binaları olmamasına tepki çekmek için imza kampanyası başlatmışlardı. Binası olmadığı için çeşitli zorluklar yaşayan Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'ne yeni bir bölüm daha açılacak olmasının herhangi bir sorun yaratıp yaratmayacağı ise merak konusu.

6 Mayıs Çarşamba günü NTV’de yayınlanan Doğru Tercih programına konuk olan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca'nın İTÜ hakkında yaptığı diğer açıklamalar için tıklayınız.

 

İTÜ Rover dünya üçüncüsü oldu İTÜ Rektörü Karaca'dan sınavlar ve yaz okulu ile ilgili önemli açıklamalar

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi