ITU Electric Vehicle Team Londra yolcusu

Bu yıl 31.'si düzenlenecek Shell Eco Marathon'da FAZ II başvurusu kabul edilen ITU Electric Vehicle Team, finalde ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Gençleri geleceğin enerji alternatifleriyle çalışan araçları geliştirmeye, tasarlamaya, üretmeye ve test etmeye teşvik etmek ve enerji verimliliği konusunda toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla her yıl gerçekleştirilen uluslararası bir yarışma olan Shell Eco Marathon bu yıl 30 Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasında Londra’da düzenlenecek.

Temeli 1939 yılında, Shell bilim insanlarının en az yakıtla en çok mesafeyi kimin gidebileceğini görmek amacıyla kendi aralarında girdikleri bir iddiaya dayanan yarışma, 1985'ten itibaren her yıl, farklı ülkelerden binlerce öğrencinin katıldığı Shell Eco Marathon'a dönüştü. Yarışmada on yıldır Türkiyeden katılan takımlar ülkemizi başarı ile temsil ediyor. Asya, Avrupa ve Amerika'da düzenlenen yarışmanın Avrupa ayağında geçen yıl Türkiye en çok takımla temsil edilen ülkelerden birisi olurken, Türkiye adına yarışan takımlardan İTÜ Facilis,  Prototype Gasoline kategorisinde 171km/lt ile 32’inci olmuştu.

Yaratıcı tasarımları ve teknik bilgileri sayesinde 1 kWh enerji ya da 1 litre yakıt ile en uzak mesafeyi kat eden takımlar ödüllendiriliyor. Takımlar yarışa “Prototip” ve “Şehir Konsepti” adlı iki kategori altında katılıyor. Geleceğin otomobillerini yansıtan prototipler, yaratıcı tasarımlara sahip araçlardan oluşuyor. Şehir Konsepti araçlar ise geleneksel taşıtlardan ilham alınarak tasarlanıyor ve dış görünüş olarak günlük yaşantımızda kullandığımız otomobil modellerine benziyor. Yarışlarda; araçlara güç vermek için dizel, benzin, sıvılaştırılmış doğalgaz (CNG), doğalgazdan elde edilmiş yakıt (GTL), etanol gibi yakıtların yanı sıra hidrojen, elektrik gibi alternatif enerji kaynakları da kullanılabiliyor.

Rektör Mehmet KARACA'dan cuma namazı izni Rektör Karaca talepleri dinledi. İşte alınan kararlar…

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor