Rektör Karaca talepleri dinledi. İşte alınan kararlar…

İTÜ Öğrenci Konseyi, öğrencilerin talepleri doğrultusunda Mehmet Karaca ile geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Dün ( 06.01.2016) gerçekleştirilen toplantıya, Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri ile Rektör Mehmet Karaca’nın yanısıra, Rektörlük Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Sait Yazgan ve Aylin Yıldırım Elbay, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sis Karaman Alkan ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Zeki Şimşek de katıldı.

Öğrenci gündemini oluşturan maddeleri ve talepleri Rektör Karaca ile paylaşan Öğrenci Konseyi, alınan kararlar neticesinde bir bildiri yayınladı.

İşte toplantının detayları ve alınan kararlar:

1- Yemekhanelerdeki akşam yemeği saati masaya yatırıldı. Geçtiğimiz günlerde Twitter’dan anketle belirlenen “akşam yemeğinin 18:00-20:00 arasında olması“ talebi iletildi. SKS Daire Başkanı’nın yemekhane personelinin çalışma saatleriyle alakalı sorun yaşadıklarını belirtmesi üzerine 17:45-19:30 arası olan saat aralığının önceki yıllarda olduğu gibi 2 saate çıkarılarak akşam yemeği servisinin “17:30 – 19:30” arasında yapılmasına karar verildi. Yarından(7 ocak) itibaren İTÜ yemekhanelerinde akşam yemeği hizmeti 17:30 – 19:30 arasında verilecektir.

2- Bölümlerin ders programlarında önşart olarak bulunan derslerin her iki dönemde açılması ile alakalı talebi iletildi. Bu konuda yetkinin bölüm başkanlıklarında olduğu ve Rektörlük olarak tüm bölümlere yazı yazılarak bu konuda çalışma yapılacağı söylendi.

3- Final notlarının açıklanması talebi tekrar gündeme getirildi. Bundan sonraki ilk Senato toplantısında görüşüleceği ve Senato kararına göre hareket edileceği cevabı alındı.

4- Denizcilik Fakültesi’ndeki bazı derslerin her yıl aynı akademisyenlerce verilmesi sorununu toplantıda gündeme getirildi. Rektör Mehmet Karaca, konu ile alakalı olarak Denizcilik Fakültesi Dekanı ile görüşeceğini ve soruna çözüm bulunacağını söyledi.

5- Tuzla’daki Denizcilik Fakültesinin internet altyapısı ile alakalı şikayet ve talepler gündeme getirildi. Daha önceki talebimiz ile yapılan iyileştirmelere ek olarak; Bilgi İşlem Daire Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ahmet Cüneyd Tantuğ ile yapılan görüşme sonucu 1 ay içerisinde internet erişim hızının artırılması çalışmasının sonuçlanacağı sözü alındı.

6- Şehir kampüslerinde Öğrenci Belgesi ve Transkript alınabilmesi talebi iletildi. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile görüşülerek çözüm üretmeye yönelik çalışma yapılacak.

7- Yemekhanede çıkan yemeklerdeki yağ oranlarıyla ilgili şikayetler iletildi. Gıda mühendisleriyle görüşülerek yağ oranlarının gözden geçirileceği ve azaltılacağı belirtildi.

8- Üniversitemizdeki ihtiyaç sahibi öğrenci arkadaşlarımız için belirli sayıda “akşam yemeği bursu” projesinin hayata geçirilebilmesi için uygun olabilecek çözümler konuşuldu. Bu fikre kaynak oluşturabilmek için önümüzdeki günlerde akademisyen de paydaşı olabileceği bir sosyal sorumluluk hareketi başlatılabileceği düşüncesi ortaya atıldı ve bu düşünce üzerinde uzlaşıldı.

9- Geçtiğimiz yıl “Öğrenci Konseyi Yurtlarla Buluşuyor” söylemiyle hayata geçirilen yurt ziyaretleri projesinin bu yıl da hayata geçirilmek istenildiği söylendi ve olumlu dönüş alındı. Bahar yarıyılının ilk haftalarında Rektör Karaca, Öğrenci Konseyi Üyeleri ve ilgili resmi birimlerin de katılacağı yurt toplantıları, önceden belirlenen takvim dahilinde İTÜ’nün tüm yurtlarında gerçekleştirilecek.

10- Gölet yurtlarının aşağısındaki halı sahalara soyunma odaları yapılması talebi iletildi. Talep uygun görüldü ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı takvimine alınarak soyunma odalarının tahminen Mayıs ayı gibi hizmete girebileceği söylendi.

11- Vakıfbank’ın, İTÜ’de asistan öğrenci ve yarı zamanlı öğrenci olarak çalışanlardan yaptığı kesinti ile alakalı bilgi talep edildi. Vakıfbank ile görüşüldü ve daha önce kesinti yapılan hesaplar için verilecek bir dilekçe iade için yeterli olacaktır. Bundan sonraki süre zarfında da hesap açılırken İTÜ’de asistan öğrenci ve yarı zamanlı öğrenci olarak çalışacağınızı belirten bir dilekçe ile hesabınızı açtırmanız durumunda hesabınızdan kesinti yapılmayacaktır.

12- Kampüs girişindeki dev LED ekranın akıbeti soruldu. Ekranın yenilenerek kullanıma gireceği cevabı verildi.

13- Arı Mola’nın üst katlarında yapılacak olan düzenleme ile ilgili bilgi alındı. Bu bilgiye göre Arı Mola’nın üst katı KSB ve İTÜ Radyosu’nun hizmetine verilecek.

14- Kampüs girişindeki aydınlatmaların artırılacağı ve Uçak Uzay Fakültesi’ne inilen yolda iyileştirme yapılacağı söylendi.

15- Fakülteler Arası Futbol Turnuvası’nda önceki yıllarda yaşanan ambulans ve sağlıkçı sorununun bundan böyle yaşanmayacağı sözü alındı.

Rektör Mehmet Karaca ile bir sonraki toplantı zamanı Bahar yarıyılının ilk haftası olarak belirlendi.

 

ITU Electric Vehicle Team Londra yolcusu İTÜ Mezunları Derneği'nin yeni müdürü: Sibel GÜVEN

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi