İTÜ Mezunları Derneği'nin yeni müdürü: Sibel GÜVEN

İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde yaptırdığı öğrenci yurdu ve İTÜ öğrencilerinin kariyerlerinde daha başarılı bir şekilde ilerleyebilmesi için hayata geçirdikleri "Yönderlik Programı" ile öğrencilerin okul içinde adını sık sık duyduğu İTÜ Mezunları Derneği'nin yeni müdürü belli oldu. Geçtiğimiz döneme kadar Mezunlar Derneği'nde müdür olarak görev yapan Ali Rıza Efendioğlu'ndan sonra bu önemli görevi devam ettirecek olan kişi Sibel Güven.

1989'da İTÜ Tekstil Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra Amerika'da MBA eğitimi almış olan Sibel Güven evli ve 2 çocuk annesi. Anne olmasına ve kariyerindeki büyük başarıların yanı sıra Sibel Güven hala bizden biri olarak İTÜ Tekstil Tasarımı ve Teknoloji Fakültesi bünyesinde doktora eğitimine devam etmekte.

Çalışma hayatına Vakko’da ürün yöneticisi olarak başlamış olan Sibel Güven, Gön Deri’de üretim ve ihracat müdürlüğü; Mudo’da Naf Naf, Chevignon Kids ve Mudo Kids markalarının marka müdürlüğü, Protek Deri’de operasyon direktörlüğü gibi pozisyonlarda çalışmış, Trexta Deri ‘de çalışırken Hindistan ve Çin’de deri üretim fabrikaları kurmuştur. Daha sonraki süreçte ISKO Dokuma İşletmeleri A.Ş. bünyesinde Hindistan ve Mısır ofislerini kurmuş ve yönetmiştir. Son olarak Adil Işık’da Üretim, Planlama ve Satın Alma Direktörü olarak çalışmış olan Sibel Güven, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil bölümlerinde Deri Tasarım ve Tasarım Yönetimi başlıkları altında ders vermiştir. Çalışma hayatı süresinde Beta, Deri, Show, Desa gibi deri firmalarıyla özel projeler geliştirmiştir, Eskişehir Güven Deri fabrikasını kurmuştur.

İTÜ24 ailesi olarak Sibel Güven'e yeni görevinde başarılar diliyoruz.

 

Rektör Karaca talepleri dinledi. İşte alınan kararlar… NOMS 2016 İTÜ'de Gerçekleşiyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor

Veteriner olmaması nedeniyle köpekler başıboş kaldı : Bir öğrenci yaralandı

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu