Gönüllülük Kulübü'nden anlamlı proje: Engeller Durdurmasın!

''Aslında onlar engelli değil, hürler ve her an hayatımızın içindeler."

İTÜ Gönüllülük Kulübü'nün 8 projesinden biri olan "Engeller Durdurmasın", farkına varılmayı bekleyen bireylere engelli olmanın hiçbir zaman engel olamayacağını hissettirmek için çalışmalar yürüten bir proje. Projeyi yürüten kulüp üyelerinin amacı, farkına varılmayı bekleyen çocuklara, farklı olduklarını hissettirmeden yardım etmek, onlarla vakit geçirmek, bunları yaparken de insanların önyargılarını aşmak. Kulüp, bu gaye doğrultusunda bir çok projede yer aldı.  İstanbul'un çeşitli semtlerindeki özel eğitim okullarını ve görme engelli çocukları ziyaret etmek, işaret dili öğrenmek isteyen üniversite öğrencilerine uzman eğitmenler eşliğinde dersler ayarlamak, ihtiyaç sahibi öğrencilere ve çocuklara çeşitli materyaller sağlamak bunlardan sadece birkaçı. 

Projenin en yeni etkinliği; "Otizm Yüzmeyi Durdurmasın."

Bu etkinlik kapsamında her hafta Perşembe ve Cuma günleri 12.00-14.00 arasında İTÜ Olimpik Yüzme Havuzu'nda İstanbul Uygulama ve Eğitim Merkezi'nden gelen otistik ve zihinsel engelli minik kardeşlerimiz ile vakit geçirip onların yüzme öğrenmesine katkıda bulunuyorlar. Etkinliğe katılan çocukların mutluluğu ise yüzlerinden okunuyor.

 Siz de bu tür projelerde gönüllü olmak, İTÜ Gönüllülük Kulübü'nün bir parçası olmak istiyorsanız kulüp üyelerinin size bir mesajı var !

"Siz de gelin bir çocuğun daha kalbine dokunalım, onların renkli dünyasıyla tanışalım, kendi içimizdeki önyargıları birlikte kıralım."

 

İTÜ Gönüllülük Kulübü hakkında bilgi almak için tıklayınız.

'Engeller Durdurmasın' projesi hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

*Projede gönüllü olmak için kulübe ulaşmanız yeterli! 

Otopark kullanan İTÜ'lülerin dikkatine İTÜ Rüzgar Arabası Hollanda'dan madalya ile döndü

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor

Veteriner olmaması nedeniyle köpekler başıboş kaldı : Bir öğrenci yaralandı

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu