Beyza Nur
Son 180 günde 10 haber

İTÜ Kimya bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Hayri Acar vefat etti

İTÜ Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Hayri Acar hayatını kaybetti. Vefat haberi, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından gönderilen e-posta ile duyuruldu.

24 Haziran Pazartesi saat 11.00'de Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapılacak tören sonrası, İTÜ Abdülhakim Sancak Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Silivrikapı Kabristanı'na defnedilecektir.

Lisans eğitimini 1981 yılında İTÜ Kimya Mühendisliğinde tamamlayan Acar, yüksek lisansını İTÜ Kimya Mühendisliği ve doktorasını İTÜ Kimya Anabilim Dalı üzerine tamamlamıştır. Çalışmalarını ağırlıklı olarak polimer teknolojisi üzerine sürdürmüş, aynı zamanda Polimer Bilimi ve Teknolojisi Derneği'nin üyelerinden biri olmuştur. 20'den fazla teze danışmanlığı ve 30'dan fazla makalesi bulunan Prof. Dr. Metin Hayri Acar; rektör danışmanlığı, Kimya bölüm başkan yardımcılığı, İleri Teknolojiler Merkezi müdür yardımcılığı, Fen Bilimleri Enstitüsü müdür yardımcılığı gibi idari görevler de yapmıştır.

arı24 ailesi olarak kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Bu yaz kaçırmamanız gereken konserler Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümünün isminin değiştirilmesine gelen tepkiler çığ gibi büyüyor

Yemekhane zammında geri adım

İTÜ yeni döneme yurt sorunlarıyla başladı

arı24 yeni ekip arkadaşlarını arıyor!

İTÜ Makina mezunu Orhan Karakullukçu vefat etti

Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde İTÜ dikkat çekiyor