Elanur
Son 180 günde 10 haber

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümünün isminin değiştirilmesine gelen tepkiler çığ gibi büyüyor

İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde, 25 Nisan Çarşamba günü Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve rektörlerin katılımıyla önemli kararların alındığı bir toplantı gerçekleşmişti. Alınan önemli kararlardan biri, "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" programının isminin "Robotik ve Otonom Sistemler Mühendisliği" olarak değiştirilmesiydi. Bahar döneminin bitmesiyle isim değişikliği kararı hızlı bir şekilde uygulanmaya başladı.

Öğretim görevlileri ve mezunlardan YÖK'e geri adım talebi

Bölümdeki öğretim üyeleri, mezunlar ve öğrenciler, neredeyse tüm sosyal medya sitelerinden isim değişikliği kararına sert tepki gösterdiler. Emekli akademisyenler, sosyal medya hesaplarından isim değişikliği kararının bölümün geleceğini etkilediğini ve karardan acilen geri dönülmesi gerektiğini YÖK'e sert bir dille ilettiler.

Bölüm kulübünden de ilk tepki geldi

İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği mezunları ve bölüm kulübü olan Kontrol ve Otomasyon kulübü (OTOKON) üyeleri ortak bir bildiri yayınladılar. Yayınlanan bildiride, Robotik ve Otonom Sistemler Mühendisliği isminin mevcut Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümünün alt dalının ismi olduğu ve bu değişikliğin bölümün akademik çeşitliliğine zarar verebileceğinden endişe edildiği belirtildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Kulübü'nün yayınladığı açıklama:

İTÜ Kimya bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Hayri Acar vefat etti İTÜ'de öğrenci olmak: öğrencilere sorduk

Vadi yurtlarında kalan öğrencilerin geçici yurtları belli oldu

İTÜ’deki yurt sorununda ilk adım

Çap ve yandal öğrencilerine ders seçimi önceliği kaldırıldı

İTÜ'ye yeni başlayacak olan Zeynep Ecem Şimşek hayatını kaybetti

Rektör Hasan Mandal öğrencilerle Vadi Yurtları hakkında fikir alışverişinde bulundu