Elanur
Son 180 günde 10 haber

İTÜ'den mezun olmak cep yakıyor

İTÜ'de 2023-2024 dönemi Lisans ve Yüksek Lisans mezuniyet töreni, 5 Temmuz Cuma günü İTÜ Stadyumu'nda gerçekleşecek. Tören organizasyonuna katılmak için belirli zorunluluklar mevcut. Bunlardan biri olan cübbe, kep ve şal fiyatları geçtiğimiz günlerde açıklandı.

"%90'a varan zamlarla 1773 İTÜ Satış mekanında!"

Lisans ve Yüksek Lisans mezuniyet töreni için gereken cübbe, kep ve şal fiyatları bu yıl için 950 TL, Doktora mezuniyet töreni içinse 1450 TL olarak belirlendi. Cübbe, kep ve şal alımları sadece İTÜ Ayazağa Kampüsü 1773 İTÜ satış mekanında yapılacak. Geçen sene bu set için yeni mezun olacak öğrenciler 500 TL vermişti. Bu sene %90 bir zamla 950 TL olan cübbe, kep ve şal fiyatı mezun olacak öğrencileri zor duruma sokacak gibi duruyor. 

Öğrencilerden tepki gecikmedi

Twitter ve Facebook sitelerinde öğrenciler duruma tepki göstermeye başladılar. Bazı öğrenciler duruma satın almayarak tepki göstermeyi konuşurken mezun olmuş öğrenciler, İTÜ'lü öğrencilere ait sosyal medya topluluklarında geçmiş yıllardan kalan cübbe, kep ve şallarını satışa koyarak bu sene mezun olacak öğrencilere destek olmaya başladılar.

Diğer devlet üniversitelerinde fiyatlar nasıl?

-ODTÜ, cübbe, kep ve şalı 900 TL'den satıyor.

-YTÜ, cübbe, kep ve şalı 100 TL'ye kiralıyor.

-Boğaziçi Üniversitesi, cübbe ve kep 650 TL'ye satıyor.

Güncel 1 adet mezuniyet cübbe, kep ve şal set fiyatı piyasada 400-700 TL arası değişirken, devlet üniversitelerindeki fahiş fiyatlar öğrenciler tarafından oldukça tepki görecek gibi duruyor.

 

İTÜ'de öğrenci olmak: öğrencilere sorduk Dikkat: İTÜ'de dersi geçme koşulunu sağlasanız bile geçemeyebilirsiniz

Vadi yurtlarında kalan öğrencilerin geçici yurtları belli oldu

İTÜ’deki yurt sorununda ilk adım

Çap ve yandal öğrencilerine ders seçimi önceliği kaldırıldı

İTÜ'ye yeni başlayacak olan Zeynep Ecem Şimşek hayatını kaybetti

Rektör Hasan Mandal öğrencilerle Vadi Yurtları hakkında fikir alışverişinde bulundu