İTÜ Konservatuar'ına Kazakistan'dan ödül

Kazak Hanlığının 550. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen Uluslararası "Gasırlar (Asırlar) Sazı" Halk Çalgı Orkestraları Festivali ve Yarışması'na İTÜ Türk Musiki Devlet Konservatuarı'nı temsilen Türk Halk Müziği Topluluğu ve jüri üyesi olarak öğretim üyemiz Doç. Cihan Yurtcu katılmıştır.

Türk Halk Müziği Topluluğu ilk 3'te

 Amaata'daki festivalde İTÜ Türk Musiki Devlet Konservatuarı'nı temsil eden Türk Halk Müziği Topluluğu, en iyi üç ekipten biri seçildi. Farklı ülkelerden gelen jüriler ve seyirciler tarafından çok beğenilen ekip, Kazak halk ezgilerinin atası olarak bilinen ünlü besteci Kurmangazı'nın en ünlü parçalarından bir olan "Aday"ı, dombra adındaki Kazak çalgısıyla sergileyerek bütün ilgileri üstüne topladı. Bütün orkestraların beraber çalması planlanan gala konserinde ise 40 farklı Kazak-Özbek-Uygur-Kırgız orkestrasının birleşiminden oluşan 150 kişilik bi ekibe liderlik etti.

Öğretim Üyemizden Süpriz Performans

Jüri üyesi olarak görev yapmak üzere davet edilen öğretim üyemiz Doç. Cihan Yurtcu, açılış konserinde Kazakistan’ın dünyaca ünlü “Sazgen Sazı Halk Etnografi Orkestrası” ile solist olarak sahne aldı.

İTÜ Radyosu ile KSB anlaşmazlık yaşadı Farkındalık yaratan topluluk: Taşkışla Bostan Topluluğu

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor