Burak Erdil
Son 180 günde 6 haber

İTÜ’nün ücretsiz kullanım sağladığı siteler

İTÜ’nün yoğun sınav ve ödev takviminde kendimize vakit ayırmak zorlaşabiliyor. Hazır ara tatil de gelmişken tatilinizi güzel bir şekilde değerlendirebileceğiniz aynı zamanda kendinizi geliştirebileceğiniz İTÜ kütüphanesinin lisans sağlamış olduğu siteleri sizler için derledik. Derlediğimiz siteler sayesinde ara tatilde yeni hobiler edinebilir boşluğunuzu yeni bir dil öğrenmek için kullanabilirsiniz. 

PressReader

PressReader 120 ülkeden 7000’in üzerinde günlük gazete ve magazin dergisine yayınlandığı gün orijinal formatında ulaşabileceğiniz bir kaynaktır. PressReader sayesinde otomobil dergilerinden moda dergilerine envai çeşit dergiye orijinal dillerinde okuyabilir dünyadaki gelişmeleri The Washington Post, The Guardian gibi gazetelerden takip edebilirsiniz. Ayrıca mobil uygulaması sayesinde ilgilendiğiniz yayınları indirip istediğiniz yerde çevrimdışı bir şekilde okuyabilirsiniz. PressReader’ı İTÜ lisansıyla kullanmak için buradaki linki kullanarak İTÜ mailinizle üye olmanız yeterlidir. 

pressreader

Mango Languages

Mango, konuşturarak öğreten otomatik öğrenme metodu ile kullanıcılara dil öğrenmenin dört ana bileşeni olan gramer, kelime bilgisi, telaffuz ve dilin kültürünü öğrenme faaliyetlerini kazandırmayı amaçlayan bir dil öğrenim uygulamasıdır. İçinde İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca gibi birçok dili barındıran websitesini ücretsiz bir şekilde kullanmak için İTÜ’nün ağına bağlıyken giriş yapıp profil oluşturmanız yeterli. Mobil uygulamasını kullanarak dil derslerini cihazınıza indirerek internet bağlantısı olmadan da öğrenmeye devam edebilirsiniz. Mango’yu ücretsiz bir şekilde kullanmak için buradaki linki kullanabilirsiniz.

mango

Music and Dance Online (Alexander Street Press)

Music and Dance Online Veritabanı, Alexander Street Press tarafından yayınlanan dünyadaki en geniş müzik veritabanıdır. Klasik müzik, çağdaş dünya müzikleri, caz müziği, videolar, referans kaynakları gibi çok çeşitli türde kaynaklara erişim sunmaktadır. İçinde alternatiften blues’a birçok müzik türünü, aynı zamanda çeşitli tiyatroları barındıran bu veritabanına İTÜ’nün sağladığı lisansla birlikte ücretsiz bir şekilde erişmek için buradaki linke tıklayabilirsiniz.

mad

Vidobu

Vidobu, kişisel gelişim, grafik tasarım, programlama, 3D modelleme, animasyon, video montaj ve fotoğrafçılık gibi dersleri alanında uzman kişiler tarafından Türkçe bir şekilde veren ve bunu sertifikalayan bir platformdur. Mobil uygulaması sayesinde tablet ve telefondan bu eğitimlere ulaşmak da mümkündür. Bu platformu kullanabilmek için buradaki linke tıkladıktan sonra İTÜ e-mail hesabınızla hesap açmanız gerekmektedir. Sonrasında hesap bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra tüm videolara erişim sağlayabilirsiniz.

vidobu

 
arıSpor: 14-20 Kasım spor takvimi FISU Üniversitelerarası Dünya 3X3 Basketbol Şampiyonası'na bu sene İTÜ ev sahipliği yaptı

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi