Beyza Nur
Son 180 günde 4 haber

İTÜ Makina Mühendisliği bölümündeki misafir öğretim elemanları gündem oldu

İTÜ Makina Mühendisliği bölümündeki misafir öğretim elemanlarının yer aldığı görsel sosyal medyada gündem oldu. Öğretim elemanlarının isimleri ve fotoğraflarının olduğu ekran görüntüsü sosyal medyada yayılarak kısa sürede Türkiye gündemine oturdu. Görsel birçok kişi tarafından tepki toplarken bazı kullanıcılar ise ırkçılık yapıldığını belirterek bu kişileri eleştirdi.

İTÜ: İTÜ için tek kriter bilimsel başarıdır

Gelen tepkilerin ardından İTÜ'den açıklama gecikmedi. "Evrensel düzeyde bilim üreten köklü bir eğitim kurumu olan İTÜ için tek kriter bilimsel başarıdır" diyen İTÜ, sosyal medya hesaplarından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada Doç. Dr. Aamir Hamid'in, Dünya sıralamasında 378. sırada olan Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki Quaid-i Azam Üniversitesi mezunu ve öğretim görevlisi; Doç. Dr. Farrukh Mazhar’ın da Dünya sıralamasında 334. sırada olan Pakistan İslamabad Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi mezunu ve öğretim görevlisi olduğu belirtildi.

Doç. Dr. Aamir Hamid'in 01.10.2022, Doç. Dr. Farrukh Mazhar'ın ise 01.12.2022 tarihine kadar çalışmalarına İTÜ'de devam edeceği ve sonrasında ülkelerine dönecekleri belirtildi.

"45 yabancı uyruklu öğretim elemanımız var"

YÖK Başkanlığının belirlemiş olduğu yabancı uyruklu öğretim elemanı istihdamına ilişkin asgari koşulları sağlayan, 1 yıl süreyle sözleşmeli olup istihdamı uygun bulunan 7 ABD, 6 İngiltere, 3 Almanya, 3 İtalya, 3 Rusya, 3 Yunanistan, 2 Kanada, 2 İran, 2 Azerbaycan, 2 Türkmenistan, 1 Çin, 1 Danimarka, 1 Güney Kore, 1 Güney Afrika, 1 Gürcistan, 1 Hindistan, 1 İspanya, 1 İsviçre, 1 Japonya, 1 Tunus, 1 Ukrayna ve 1 Yemen olmak üzere toplamda 45 yabancı uyruklu öğretim elemanının İTÜ'de var olduğu öğrenildi.

Ayrıca lisansüstü eğitimi sırasında ve sonrasında olmak üzere Dünya'nın birçok ülkesinden 255 misafir araştırmacının üniversitede bulunduğu ve bilimsel araştırmalarını da bir İTÜ'lü öğretim üyesi danışmanlığında sürdürdüğü öğrenildi. Rektör Prof. Dr. İsmail Koyuncu ise konuyla alakalı şu sözleri paylaştı:

Yemekhane ücretlerine tepki çeken zam Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İTÜ Teknokent'e dava açtı: "Arı 7" binasının ruhsatsız olduğu iddiası

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi