Serkan Yasin
Son 180 günde 3 haber

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İTÜ Teknokent'e dava açtı: "Arı 7" binasının ruhsatsız olduğu iddiası

İTÜ Teknokent A.Ş'ye ait olan "Arı 7" isimli binanın Boğaz'ın silüetini bozduğu ve ruhsatsız yapıldığı iddiasıyla aralarında eski TÜSİAD Başkanı ve Fenerbahçe SK Başkan Vekili Nevres Erol Bilecik, Arı Teknokent A.Ş mensubu yöneticiler, yüklenici firma yetkilisi ve projenin mimarının da bulunduğu 11 sanığa 5 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Eski TÜSİAD Başkanı Bilecik: "Sorumluluk İTÜ Teknik Yapı İşleri Daire Başkanlığına aittir."

Bilecik, savunmasında; ilgili binanın ruhsatsız yapılmasında hiçbir sorumluluğu olmadığını, sadece yüklenici firmanın yeterliliğine ilişkin kararda imzası bulunduğunu ve Arı 7 binasının yapılmasında yetki ve sorumluluğun İTÜ Teknik Yapı İşleri Daire Başkanlığına ait olduğunu belirtti. Ayrıca Bilecik; ihale sürecinde Teknokent A.Ş'nin tek başına ihale işlemlerini yürütüp kontrol edemeyeceğini, bu kararların ilgili ihale komisyonu tarafından alınabileceğini söyleyerek suçlamaları reddetti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan hapis istemi

Bakanlık avukatı, teftiş raporu aracılığıyla tüm sanıkların cezalandırılmasını isterken; sanık avukatları, suçtan zarar görenin Sanayi Bakanlığı olmadığını öne sürerek bakanlığın davaya katılma talebinin reddini talep ettiler. Mahkeme, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın katılma talebini suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle reddetti ve geriye kalan sanıkların dinlenmesine, keşif konusunun ise daha sonra değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

"ARI 7" binası ruhsatsız mı inşaa edildi?

İddianamede ilgili suç duyurusunun 11 Şubat 2021 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu tarafından yapıldığı belirtildi ve Arı 7 isimli binanın yapı ruhsatı alınmadan inşa edildiği iddia edildi. Yönetim kurulu kararlarında olumlu oy kullanarak ruhsatsız inşai faaliyete başlanmasına sebebiyet veren sanıklara "İmar kirliliğine neden olma" ve "2960 sayılı Boğaziçi Kanunu'nun 18.maddesine aykırılık" suçlarından 1 yıl 6 aydan 5 yıl 6 aya kadar hapis talep edildi.

 

İTÜ Makina Mühendisliği bölümündeki misafir öğretim elemanları gündem oldu Yaz okulu ücretleri nasıl hesaplanır ve ödenir?

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor