Selin
Son 180 günde 6 haber

İTÜ, nöbetçi yurtlarda kalmak isteyen öğrencileri mağdur etti

İTÜ'nün dillere pelesenk olmuş yurt problemi bu sefer de staj yapan öğrencileri etkiledi. Bu zamana kadar "zorunlu staj" şartı aranmayan nöbetçi yurt hizmetiyle öğrenciler, kalacak yer sorunu yaşamadan okul yurtlarında konaklayarak stajlarını tamamlayabiliyordu. Ancak bu yıl nöbetçi yurt kullanımına "zorunlu staj" şartı getirildi. Stajları zorunlu kategorisinde olmadığı için pek çok öğrenci nöbetçi yurtlara kabul edilmedi. Bununla birlikte, belirtilen şartları sağlamalarına rağmen nöbetçi yurt başvuruları kabul edilmeyen öğrencilerin de olması kafaları karıştırdı.

7 Ağustos 2023 tarihli İTÜ Burslar ve Yurtlar Koordinatörlüğü tarafından yapılan duyuruda, nöbetçi yurt olarak kız öğrenciler için Zeynep Birkan Kız Yurdu'nun, erkek öğrenciler için Vadi Yurtları B Blok'un hizmet vereceği duyurulmuştu. Pek çok öğrenci gereken şartları sağlayamadığı için bahsi geçen iki hafta boyunca İstanbul'da kalacak yer bulma sorunuyla uğraşırken şartları sağlayıp alınmayan öğrencilerin var olması akıllara açılan yurt kontenjanlarının neden arttırılmadığı ve öğrencilerin mağduriyetinin giderilmediği sorusunu getirdi. 

Yurtsuz kalan öğrenciler yönetime seslendi

Yeni getirilen "zorunlu staj" şartı nedeniyle açıkta kalan öğrenciler sosyal medya üzerinden yönetime seslendi ve mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik çağrıda bulundu.

arı24 yeni Genel Yayın Yönetmeni Etkin Celep göreve başladı YKS 2023: İTÜ taban puanları yükseldi

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor