İTÜ'nün raporu ile Türkiye zaman dilimi değiştirdi

İTÜ'nün hazırladığı Yaz Saati Uygulaması Etki Analiz Sonuç Raporu ile kış saati uygulaması artık kaldırılıyor. Türkiye bundan sonra daima yaz saati zaman dilimine göre yaşayacak. Karar 8 Eylül'de  Resmi Gazete'de yer alırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı "yaz saati uygulamasının kalıcı olması" çalışmasını tamamladığını kamuoyuna duyurdu.

Rapora göre +1 milyar lira tasarruf

Rapora göre Türkiye'nin güneş ışığından en fazla yararlandığı saat aralığı 08:00-17:00 arası. Bu zaman aralığının kamu çalışma saatlerine denk gelmesinden dolayı; mesai saatleri için yaklaşık 1 milyar lira tasarruf edileceği belirtiliyor. Özel sektörde geçerli olan 08:30-17:30 ve 09:00-18:00 mesai saatleri dikkate alındığında ise yıllık tasarrufun 2,5 milyar liraya ulaşabileceği söyleniyor.

Kafalar karışık

Mart ve Ekim aylarında saat dilimi uygulamaları arasında geçişten kaynaklanan psikolojik uyum problemleri, uyku sorunları da sürekli yaz saati uygulamasının kullanılması ile sona ermesinden ötürü bir kesim uygulamayı destekliyor.

Diğer taraftan ise ticaretimizin yarısından fazlasını yaptığımız Avrupa ülkelerinin kullandığı zaman dilimlerine daha yakın olan GMT +2'den GMT+3'e geçmemiz; Avrupa ülkeleri ile aramızda birtakım sorunlar oluşturacağı gerekçesi ile bazı kesimler tarafından uygulama onaylanmamakta.

Girişimcilere sesleniyoruz, bu fırsat kaçmaz Bir muhteşem video da Frizbi Teknik'ten

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor