Serkan
Son 180 günde 0 haber

İTÜ öğrencisi barınma hakkını istiyor

2020 yılının henüz başında hayatımıza giren COVID-19 virüsünün dünya genelinde nasıl bir salgına dönüştüğünü ve yaşantılarımızı her alanda ne kadar zorlaştırdığını biliyoruz. Hatta bunu tecrübeye devam ediyoruz. Şimdi ise aradan geçen aylardan sonra normale dönme çabamız başladı ama planlandığı gibi gittiği şüpheli gözüküyor. Bu süreçte yaşanılan sorunlardan bir tanesi belki de en önemlisi yüz yüze eğitime başlanması ile evlerinden ayrılıp okullarına gelen öğrencilerin barınma sorunları oldu.

Bu sorun, her şehirde bu yoğunlukta hissedilmemiş olsa da en çok fahiş kiralar sebebiyle eve çıkmanın yurt için bir alternatif olamamasından İstanbul'da çok can sıkıcı bir hal aldı. Bu sebeple kent genelinde yapılan eylemlere de tanıklık ettik ve ediyoruz. Çeşitli mecralarda dile getirilmiş olsa da mağduriyeti giderilemeyen bir çok öğrenci hâlâ var. Okulumuz bünyesinde de bu olumsuzluktan mağdur olan, konuya dikkat çekmek, çözüm üzerine tartışmak ve seslerini duyurmak isteyen İTÜ'lü öğrenciler 7 Ekim Perşembe akşamı 18:00' de MED'de toplandı.

Forum 1

Forum 3

Faaliyet öncesi dağıtılan, çözüme yönelik taleplerin özetini içeren broşürler:

Forum Çağrısı

Eylemler devam edecek

Sorunun çözümüne dair bir adım görene kadar eylemlerine devam edeceklerini söyleyen öğrenciler pankartlar açıp çeşitli sloganlar eşliğinde eylemlerini gerçekleştirdiler.

Rektörlükten Gelen Açıklama

Şu ana kadar bu olay özelinde açıklama yapılmasa da İTÜ rektörlüğünün gündüz saatlerinde yaptığı kamuoyu bilgilendirmesindeki bir madde ise dikkat çekti:

Kamuoyu Bilgilendirmesi 6.md

Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi sonunda binasına kavuşuyor İTÜ'den ARI Teknokent'e cevap geldi

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi