İTÜ, oruç tutmayan öğrenciyi yok sayıyor

1 Mayıs 2022 tarihine kadar sürecek olan Ramazan ayı 2 Nisan'da başladı. İslam inancına bağlı kişiler için bu ay özel bir önem taşıyor. İnançları doğrultusunda birçok insanın oruç tuttuğu Ramazan ayı sebebiyle İTÜ'de bazı değişiklikler meydana geldi.

Bee Çorba bu ay yok

Oruç tutmayan ve sabah erken saatlerde kahvaltısını çorba içerek yapmayı düşünen birçok öğrenci 4 Nisan günü kampüse geldiğinde Bee Çorba'nın olmadığını fark etti. Edinilen bilgilere göre, her sabah İTÜ Ayağaza kampüsündeki arıkapıda servis edilen ve İTÜ Rektörlüğü tarafından ücretsiz olarak dağıtılan Bee Çorba, Ramazan ayı sebebi ile bu ay kaldırıldı. Birçok öğrenci, akademisyen ve çalışanın; servis edilmeye başlandığı günden beri severek tükettiği ve düzenli olarak faydalandığı bu hizmet, herhangi bir resmi duyuru yapılmadan 4 Nisan tarihinden itibaren bir aylığına kaldırıldı. 30 gün süresince İslam inancına sahip olan veya olmayan, oruç tutan veya tutmayan hiç kimse İTÜ Rektörlüğü'nün sunduğu Bee Çorba hizmetinden faydalanamayacak.

Akşam yemeği saatleri değişti

Yakın zamanda İTÜ tarafından yapılan resmi duyuruyla beraber yemekhanelerde 17.00 saatinde servis edilmeye başlanan akşam yemeği, ramazan ayı sebebi ile 18.00 - 20.00 saatleri arasında devam edecek.

 

Hafta sonu yemeklerinde rezervasyon sistemi İTÜ'de "otomat" sorunsalı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor