Serkan
Son 180 günde 0 haber

İTÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı 2020 Yılı Faaliyet Raporu yayınlandı

İTÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın 2020 yılı için hazırladığı faaliyet raporu geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Rapora buradan ulaşabilirsiniz.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Organizasyon Şeması'nda ise iki değişiklik göze çarpıyor. Bunlardan ilki Maaş Tahakkuk ve Özlük Birimi'nin, Bütçe Tahakkuk ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü altına eklenmesi. İkincisi ise raporun ilerleyen kısmında da tanımı yapılmış olan Veteriner Birimi'nin direkt olarak daire başkanlığının altına eklenmesi.

Yurt ücretleriyse geçen sene ile aynı kaldı:

Dikkat çeken bir başka değişiklik de daire başkanlığına bağlı hizmet yürüten Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün 2015-2020 yılları arası tıbbi müdahale istatistiği tablosundaki 2020 sütununun sert düşüşü oldu. Pandemiye bağlı online eğitime geçilmesinin sonucu oluştuğu tahmin edilen ilgili tablo şu şekilde:

Rapor edilen üniversite içi ve dışı spor faaliyetlerinde ise çok ciddi azalmalar var. 13 Mart 2020 tarihinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun pandemi sebebiyle bu tür faaliyetleri durduma kararından önce yapılan az sayıda faaliyet dışında bir aktivite bulunmuyor.

Yine pandeminin olumsuz etkilerinden bir tanesi olarak değerlendirebileceğimiz Yurtdışı/Yurt İçi Bilimsel, Kültürel ve Sportif Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında 2020 yılında yapılan resmi görevlendirme ve harcama miktarındaki azalmalar göze çarpıyor. 2019 ve 2020 yıllarının tabloları ise şu şekilde:

Kısmi Zamanlı İstihdam Yoluyla Çalışma karşılığında öğrencilere ödenen miktar 2019 yılında toplam 1.045.867,70 TL iken 2020 yılında 746.148,60 TL olarak gerçekleşti.

Mali bilgiler başlığı altında ele alınan 2020 verilerinin gösterildiği tablo ise şu şekilde:

Raporun sonunda yer alan geçtiğimiz beş yılın ekonomik performansının gösterildiği grafik ise şu şekilde:

Vedat Akgiray İTÜ Kariyer Zirvesi'ne katılmadı İTÜ'lü sosyal medya fenomenleri

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor