Aleyna Dilan
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'lü sosyal medya fenomenleri

Pandemi sebebiyle son zamanlarda hepimizin sosyal medya ve internette geçirdiği süreler arttı. Biz de bu haberimizde arı24 olarak İTÜ'de eğitim almış ya da halihazırda eğitimine devam eden sosyal medya fenomenlerini sizlere tanıtmaya çalıştık. Umarız okurken keyif alırsınız :)

1. Cansu Akın

5 Eylül 1991 İstanbul doğumlu olan ünlü YouTuber ve Influencer Cansu Akın, İTÜ Jeoloji Mühendisliği 2016 yılı mezunu. Sosyal medya kariyerine blog açarak başlayan Akın, daha sonrasında YouTube ve Instagram hesaplarından yaptığı lifestyle, moda, seyehat ve güzellik paylaşımlarıyla dikkat çekmeye devam etti ve takipçi sayısını günden güne arttırdı. Şimdilerdeyse YouTube'da 455 bin abone ve Instagram'da 662 bin takipçiye sahip bir fenomen.

YouTube

Instagram

2. Efe Uygaç

30 Kasım 1996 tarihinde Üsküdar, İstanbul'da doğan Uygaç, İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğrencisi. YouTube'da Çengelliyorum ve Efe Show videolarıyla gündeme gelen Uygaç, 530 bin takipçiye ulaşmış durumda. Şimdilerdeyse Twitch'te yaptığı yayınlarla sosyal medya kariyerine devam eden Uygaç'ın Twitch'te ise 421 bin takipçisi var.

YouTube

Instagram

Twitch

3. Damla Kalaycık Dedeoğlu

15 Ekim 1991 doğumlu olan Dedeoğlu, İTÜ Fizik Mühendisliği mezunu. İlk olarak YouTube kanalında moda ve güzellik üzerine yaptığı paylaşımlarla tanınan Dedeoğlu, şimdilerde YouTube kanalına ara vermiş olsa da Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarla sosyal medya kariyerine aktif bir şekilde devam ediyor. Dedeoğlu'nun YouTube'da yaklaşık 97 bin takipçisi varken Instagram'da ise 370 bin takipçi sayısına sahip.

YouTube

Instagram

4. Zeynep Özkaya

23 Ocak 1998'de İstanbul'da doğan Özkaya'yı birçoğumuz Sihirli Annem dizisinde canlandırdığı Çilek karakteriyle tanıyoruz aslında. Lisans eğitimini İTÜ Çevre Mühendisliği'nde alan Özkaya, eş zamanlı olarak YouTube kanalında yaptığı paylaşımlarla 300 bin takipçi sayısına sahip. Ek olarak Instagram'ı da aktif şekilde kullanan Özkaya, burada da 365 bin takipçiye sahip bir influencer.

YouTube

Instagram

5. Mustafa Emre Yıldız

12 Ağustos 1996 Üsküdar, İstanbul doğumlu olan Yıldız, 2015 yılında İTÜ İmalat Mühendisliği'ni kazandı. Sosyal medya kariyerine ilk olarak Berkcan Güven'in videolarında yer alarak adım attıktan sonra YouTube'da Linc Squad kanalındaki videolarla tanınan Emre Yıldız, şimdilerde Twitch'te yaptığı yayınlarla yaklaşık 222 bin takipçiye ulaşmış durumda. Eş zamanlı olarak Instagram'da da paylaşımlarda bulunan Emre burada da 122 bin takipçiye sahip.

Twitch

Instagram

6. Erdoğan Onur Baytan

7 Ekim 1997 Tekirdağ'da dünyaya gelen Baytan, aktardıklarına göre çocukluğundan beri müziğe ilgili biriymiş. Kendisi İTÜ Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü mezunu. O Ses Türkiye yarışmasına katıldıktan sonra tanınmaya başlaşan Baytan, sonrasında TV dizilerinde oyunculuk yapmaya başladı ve popülerliğini arttırarak kariyerine devam etti.

Instagram

7. Elif Taştekne

1995 Temmuz ayında doğan Taştekne, İzmir'de dünyaya geldi. İTÜ İşletme Mühendisliği'ni bitiren Taştekne, sonrasında ABD'de Desing, Art & Communication üzerine eğitim alıp Türkiye'ye dönüş yaptı. Modaya olan tutkusundan ötürü 2017 yılında blog açıp paylaşımlarda bulunarak sosyal medyada dikkat çekmeyi başardı. Şimdilerde bir yandan tasarımcı olarak kariyerine devam ederken bir yandan da veganlık ve sokak hayvanlarıyla ilgili yaptığı paylaşımlarla Instagram'da 155 bin takipçiye ulaşmış durumda.

Instagram

8. Bilge Yenigül

1996 yılında İstanbul'da doğan Yenigül, İTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü'nü kazanarak lisans eğitimini İTÜ'de aldı. İTÜ'de okuduğu dönemde aynı zamanda Tarkan'ın klibinde yer alan ve sonrasındaysa Hedefim Sensin filmiyle ilk profesyonel oyunculuk deneyiminde bulunan Yenigül, şimdilerde Instagram hesabından moda ve güzellik üzerine yaptığı paylaşımlarla 115 bin takipçiye sahip bir influencer.

Instagram

9. Mira Önal

Mira Zeynep Önal 1997 yılında doğdu. Üniversite eğitimini İTÜ Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümü'nde alan Önal, YouTube kanalında lifestyle, moda ve güzellik üzerine videolar paylaşarak 77 bin aboneye sahip olan biri. Insagram'da da yaklaşık 51 bin kişilik takipçi kitlesine sahip.

YouTube

Instagram

10. Koray Cengiz

1991 yılında İstanbul'da doğan Cengiz, İTÜ Uzay Mühendisliği girişli olmasına rağmen uçaklara olan ilgisinden dolayı sonrasında Uçak Mühendisliği bölümüne geçiş yaptı. Şimdilerdeyse Almanya'da mesleğini yapan bir yandan da sosyal medyada moda, lifestyle ve seyahat üzerine paylaşımlarda bulunan Cengiz, YouTube'da yaklaşık 53 bin Instagram'da ise yaklaşık 61 bin takipçiye sahip.

Instagram

YouTube

İTÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı 2020 Yılı Faaliyet Raporu yayınlandı Havuz ve yarı havuz derslerinizde yardımcı olacak çeşitli YouTube kanalları

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor