İTÜ SAS Kupalara Doymuyor

İTÜ Sualtı Sporları Kulübü, eylül ayında üniversitemize 1 Avrupa Şampiyonluğu, 2 Türkiye Şampiyonluğu kazandırdı. 

3 - 8 Eylül 2014 tarihleri arasında Portekiz - Azor Adalarında düzenlenen Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu (CMAS) 1. Sualtı Fotoğraf Avrupa Şampiyonasında, Milli Takımımız birincilik kupasının sahibi oldu. Bireyselde Avrupa Şampiyonu olan ve Milli Takımımızda da yer alan İTÜ Spor Kulubü Sporcusu Cenk Ceylanoğlu müthiş bir başarı gösterdi.

Sporcularımız  17-20 Eylül 2014'te Türkiye Şampiyonasında yarıştı. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen ve bu yıl 17.’si gerçekleştirilen Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonasında, takımımız şampiyonluk kupasını kazandı. Sporcumuz Cenk Ceylanoğlu ise Avrupa'nın ardından Türkiye'de de bireyselde şampiyonluk alan isim  oldu.İTÜ SAS, 2013 yılında da şampiyonluk kupasını kaldırmıştı.

İTÜ Sualtı Spor Kulübü'nün Tarihçesi

İTÜ'de 1981 yılında Dr.Faik Mergen, Erdoğan Özarık ve bir grup İ.T.Ü. öğrencisi tarafından "İ.T.Ü. Spor Kulübü Sualtı Sporları Bölümü" olarak çalışmalara başlamış,aynı yıl Sedef Adası açıklarında Bizans batığına yapılan dalış, basında ve Sualtı camiasında geniş ilgi görmüştür. 1981'den bu yana her yıl düzenlenen aletli dalış (scuba) kursları ile bugün sayısı 3000' e varan Mühendis balıkadam yetiştirmiş olup, bir çok üyesi yurtiçinde ve yurtdışında Mühendislik mesleği yanında sualtı çalışmalarına katılmakta ve yönetmektedirler.

İ.T.Ü. Sporcuları, sualtı sporlarının diğer üniversitelerde yaygınlaşmasına destek olmuş,bir çok üniversitede ilk sualtı sporları çalışmalarına başlamasına öncülük etmiş ve antrenör göndererek desteklemişlerdir.

Türkiye Sualtı Sporları, Paletli Yüzme, Su Kayağı ve Cankurtarma Federasyonu' nun kuruluşundan itibaren federasyonca düzenlenen müsabakalara katılan kulüp sporcuları, bir çok madalya ve takım birinciliği almışlardır.

İlkler yine İTÜ'den Voleybol Takımı Seçmeleri 30 Eylül'de!

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor