İTÜ Vakıfları Engelli Öğrencilerin Elinden Tutuyor

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitim faaliyetlerini yürüten Şehit Üsteğmen Ali Büyükdicle Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda okuyan engelli öğrencilerin eğitim kalitesinin arttırılması için İTÜ Vakıfları harekete geçti. n11.com sponsorluğunda Star TV’de yayınlanmakta olan “Ne Güzel Evim” programı ile İTÜ Vakıfları işbirliğinin sonucunda özel eğitim okulunda öğrenciler için yaşam ve eğitim odası düzenlendi.

Şehit Üsteğmen Ali Büyükdicle Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli 68 öğrenciye engellilerin toplumsal yaşam içinde varolmasını ve güven duygusunu arttırmaları amaçlı eğitim veriliyor. Bu eğitimin kolaylaştırılması ve zihinsel engelli öğrencilerin gerçek yaşamdaki bazı konuların pratik eğitimlerinin daha elverişli ortamlarda gerçekleşmesi için yaşam odası hazırlandı. İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Mehmet Karaca'nın bu konuya önem vermesi ile İTÜ Geliştirme Vakfı n11.com işbirliği ile harekete geçti ve odayı tamamladı.

 Odada öğrenciler çamaşır makinesini kullanmayı, çay demlemeyi, yemek yapmayı, yatak toplamayı uygulamalı olarak öğrenecekler. n11.com mağazalarından sağlanan beyaz eşya, mobilya ve aksesuarlarla hazırlanan Yaşam Odası kurulduğu andan itibaren öğrencilerin kullanımına açıldı.

Özel eğitim okulunda, yaşam odasının yapımı ve sonrasında Star TV “Ne Güzel Evim” programı ekibi orada bulundu ve program çekimi yapıldı. İTÜ Vakıfları ve n11.com işbirliği ile yapılan yaşam odasının “Ne Güzel Evim” programındaki bölümü 11 Ocak 2014 12:00’da Star TV’de yayınlanacak.

 

İTÜ - Maliye Milli Piyango 68-64 İTÜ'de 'alternatif kantin' nedeniyle soruşturma

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi