İTÜ Vine Fenomenini Arıyor

Geçtiğimiz günlerde “İTÜ Masası” tarafından başlatılan Vine yarışması fenomenini arıyor. Yarışma ile öğrencilerin sosyal medyayı kullanma düzeyinin arttırılması ve birbirleriyle kaynaşmaları hedefleniyor. Üstelik yarışmaya katılım sadece okul öğrencilerini değil bütün Vine kullanıcılarını kapsıyor. Yarışmanın galibi “iPad Mini” nin sahibi oluyor.

Peki bu “Vine” neyin nesi?

Twitter’ın 2012 yılı içerisinde satın aldığı Vine uygulaması, kullanıcılara 6 saniyelik video paylaşabilme hakkı tanıyor. Video paylaşabilmeniz için öncelikle kullandığınız tablet veya smart telefonun “IOS ya da Android” işletim sistemine sahip olması ve cihazınızda “Vine” uygulamasının yüklü olması gerekiyor. Uygulamada emailinizi kullanarak yeni bir kullanıcı hesabı oluşturabileceğiniz gibi, hali hazırdaki Twitter hesabınızla da uygulamaya giriş yapabiliyorsunuz. Vine uygulaması ile çekeceğiniz videoların 6 saniyelik olma özelliğinin yanı sıra durdurarak çekim yapma ve tıpkı ".gif" resimler gibi sonsuz bir döngüde oynatabilmesi gibi özellikleriyle bu işi eğlenceli kılıyor.

İTÜ Masası” tarafından düzenlenen Vine yarışması için geçtiğimiz günlerde “MED” binasında Vine fenomenlerinden @evdekiadam kullanıcı adıyla Burak Cem Oğuz ve @arapfaik kullanıcı adıyla Uğur Erdoğan’ın katılımlarıyla bir tanıtım gerçekleşti. İlerleyen tarihlerde de “İTÜ Masası” tarafından geniş çaplı bir söyleşi planlanıyor. Yarışmanın n11.com sponsorluğunda Kasım ayında ve takip eden aylarda da devam edilebileceği İTÜ Masası’nın gündeminde olduğu gibi, Instagram ve diğer sosyal platformlarda da yeni yarışmaların başlaması söz konusu.

Bu yarışmada ben de varım diyorsanız, yapmanız gerekenler çok basit!

Vine programı olan akıllı bir cihaza ve bir Vine hesabına sahip olduktan sonra @itumasasi’nı Vine ve Twitter’da takip ediyorsunuz. Çektiğiniz videoları “#ituluolmakdemek” hastagiyle paylaşıp, en çok revine ve like toplamına ulaşmak için bekliyorsunuz.

Yarışmanın galibi 10 Aralık’ta “iPad Mini” yi alıyor, İTÜ sosyalleşiyor!

Yeni Teknolojiler 14 Aralık'ta Arı Çekirdek'ten Çıkıyor İTÜ'de Rektör istifa eylemi

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor