Selin
Son 180 günde 6 haber

İTÜ101 : İTÜ siteleri nasıl kullanılır?

2023 - 2024 Güz Dönemi'yle beraber İTÜ'de eğitimine başlayacak yeni arı, kovana hoş geldin! Adaptasyon sürecine yardımcı olabilmek amacıyla hazırladığımız bu yazımızda, lisans eğitimin boyunca kimisini nadiren, kimisini günde birkaç kere kullanman gerekecek İTÜ sitelerinin temel kullanımlarından bahsedeceğiz (küçük bir not, zaman içinde bu sitelerin ve uygulamaların çoğunu gözün kapalı kullanabilir hale geleceksin). 

İTÜ Portal

Kişisel bilgilerini bulunduran bu siteden kartına para yükleyebilir, yurt ve burs işlemlerini takip edebilirsin. Staj işlemlerini de takip edebileceğin bu sitede çeşitli İTÜ hizmetlerini "Hizmetler" seçeneği altında bulabilirsin. 

İTÜ Kepler

Kepler, İTÜ öğrencisinin bir nevi akademik künyesidir. Ders programın, final takvimin, dönem içi ve dönem sonu notların ile yoklama bilgilerine buradan ulaşabilirsin. Sisteme giriş için okul numaran ve belirlediğin şifreni kullanman yeterli olacaktır.

Sisteme giriş yaptığında (tabi kendine ait bilgilerle) böyle bir ekranla karşılaşacaksın. Sol sütundaki seçeneklere tıklayarak istediğin bilgilere ulaşabilirsin.

Kepler'in bir İTÜ öğrencisi için en önemli özelliklerinden birisi de ders kayıtlarını yapacağı platform olmasıdır. Yukarıdaki görselin sol kısmında bulabileceğin "Ders Kayıt İşlemleri"nde bu konudaki tüm bilgilerin mevcut. Aktif ders alım dönemlerinde (duyurularını arı24 üzerinden takip edebilirsin :)) "Ders kayıt" seçeneğine tıklayarak karşına gelecek kayıt ekranında almak istediğin derslerin CRN'lerini (ders kayıt kodlarını) verilen boşluklara girerek ders alım işlemini gerçekleştirebilirsin. 

Örnek ders kayıt ekranı

İTÜ Ninova

En sık kullandığın İTÜ platformu belki de Ninova olacak. Bu siteden sınıflarına erişebilir ve sınıflarının ödev, sınav veya genel duyurularını takip edebilirsin. Uzaktan eğitim seçeneğine tıklayarak çevrimiçi derslerine katılım sağlayabilirsin. Sınıflarının ödev yüklemelerini çeşitli formatlarda "Ödevler" seçeneğinden indirebilir veya yine bu seçenekle teslim edebilirsin. "Sınıf Dosyaları" ve "Ders Dosyaları" seçeneklerinden ders notlarına, "Notlar" seçeneğinden sınav notlarına ulaşabilirsin. Bu siteye giriş için de öğrenci numaran ve belirlediğin şifreni kullanman gerekecek. 

Bizden küçük bir tavsiye, ders gelişmelerine hakim olabilmek için Ninova'nı sık sık kontrol et

İTÜ SIS/ÖBS

Bu site üzerinden seni ilgilendirecek akademik duyuruları takip edebilir, yukarıda bahsettiğimiz Kepler, Ninova vb. sistemlerine buradan da ulaşabilir, akademik takvimi takip edebilir ve "Ders Programları" sekmesiyle ders güncellemelerini takip edebilirsin.

İTÜ Webmail

İTÜ'nün sana vereceği "itu.edu.tr" uzantılı e-mail hesabı ve Portal şifrenle giriş yapacağın Webmail hesabınla İTÜ'den ve İTÜ içi kurumlardan gelecek e-mailleri takip edebilir ve okuldaki son gelişmelerden haberdar olabilirsin. 

İTÜ Ayva ve İTÜ Elma

Çevrimiçi quiz ve sınavlar bu sitelerde gerçekleştirilir, kullanımı gerekince sınıf eğitmeni tarafından duyurulur. Portal kullanıcı ismi ve şifrenle bu sitelere erişim sağlayabilirsin.

İTÜ Yardım

Aklına İTÜ'yle alakalı bir soru takıldığında İTÜ Yardım üzerinden bu soruyu aratabilirsin veya sık sorulan sorular üzerinden sorunun cevabını araştırabilirsin. Net bir cevap bulamazsan "Yardım Bileti Oluşturun" ibaresine tıklayarak konuyla alakalı ilgili kurum veya fakülteye sorunu iletebilirsin.

Bazı dipnotlar:

İTÜ bünyesinde işine yarayacabilecek pek çok başka site de mevcut, başlangıçta ihtiyaç duyacağın siteler aşağı yukarı bunlar olacak. Hazırlık sınavı ve süreci hakkında bilgi almak için Yabancı Diller Yüksekokulu'nun web sayfasını, yurt ve burs duyuruları için Yurtlar ve Burslar Koordinatörlüğü'nün web sayfasını takip etmeyi unutma.

arı24 ekibi olarak aramıza yeni katılmış tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor, eğitim hayatlarında başarılarının devamını dlliyoruz. İTÜ'ye dair güncel haberler için arı24'ü takipte kalın :).
 
İTÜ Medya ekibi "mezar taşı" paylaşımlarıyla tepki topladı arı24 yeni Genel Yayın Yönetmeni Etkin Celep göreve başladı

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor