Etkin
Son 180 günde 4 haber

İTÜ Medya ekibi "mezar taşı" paylaşımlarıyla tepki topladı

Geçtiğimiz günlerde İTÜ'nün LinkedIn hesabı üzerinden yapılan anma paylaşımları, birçok takipçi ve İTÜ'lü mezundan tepki topladı. İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu'nun da bulunduğu bir grup ile 11 Ekim 1987 - 16 Ocak 1998 tarihleri arasında Başbakanlık yapmış Necmettin Erbakan'ın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarları ziyaret edildi. 250. Yıl Etkinlikleri adı altında İTÜ'ye değer katan mezunların ziyaret edildiğini belirten İTÜ Medya ve İletişim Ofisi, geçtiğimiz günlerde Linkedin hesabından İTÜ mezunu Necmettin Erbakan ve Turgut Özal'ın ziyaret esnasında çekilmiş mezar fotoğraflarını paylaştı.

Yapılan paylaşımlar yorumlarda tepki topladı

Yapılan paylaşımlarda "250 yıllık yolculuğumuzda İTÜ'ye değer katan" ve "250 yıllık köklü yolculuğumuzda emekleriyle iz bırakan" ifadeleriyle birlikte yer alan mezar taşı fotoğrafları, yorumlarda çeşitli İTÜ mezunu ve takipçiler tarafından tepkiyle karşılandı. "İTÜ'ye değer katan mezunlar" adı altında henüz başka bir mezunumuzun paylaşımının yapılmaması ve bu paylaşımların kişilerin kendi fotoğrafları değil de mezar fotoğrafları ile yapılması gelen tepkilerden sadece birkaçıydı.

"250. Yıl kapsamında" hangi mezunlar ziyaret edilecek?

İTÜ Medya ve İletişim Ofisi, yazdığı haberde ilerleyen dönemde başka bir İTÜ mezunumuz Türkiye Cumhuriyeti 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Isparta'daki mezarının da ziyaret edileceğini belirtti. Ancak, İTÜ'ye değer katan mezunlarımızın sadece Türkiye siyasetinde rol almış figürlerden mi ibaret olduğu ve diğer vefat etmiş mezunlarımızın mezarlarının da bu "etkinlik kapsamında" ziyaret edilip edilmeyeceği ise merak konusu. 

İTÜ 2023-2024 akademik takvimi değişti İTÜ101 : İTÜ siteleri nasıl kullanılır?

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor