"İTÜ'de dersler ne zaman başlayacak" karmaşasında son açıklama

İTÜ'de günlerdir süren 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılında derslerin ne zaman başlayacağı karmaşasına İTÜ Rektörü Mehmet KARACA ve Öğrenci Dekanı Yılmaz TAPTIK'ın İTÜ24'e yaptığı açıklamalarla son nokta konuldu.

İTÜ Öğrenci Dekanı Yılmaz TAPTIK'ın İTÜ24'e yaptığı açıklamalara göre, 12 Eylül 2013 Perşembe günü güz yarıyılı resmen başlayacak. Açıklamada 12 Eylül Perşembe ve 13 Eylül Cuma günleri 1. sınıfların oryantasyon yapacağı, 2. , 3. ve 4. sınıfların ise derslerinin yapılacağı belirtildi. Ayrıca Öğrenci Dekanı Yılmaz TAPTIK, stajların kabulüyle ilgili karmaşaya da "20 Eylül'e kadar olan tüm stajlar kabul edilecek." diyerek son noktayı koydu. 

13 Eylül'de Resmi Açılış Töreni Yapılacak

İTÜ Rektörü Mehmet KARACA ise İTÜ24'e 13 Eylül Cuma günü resmi açılış töreninin yapılacağını belirtti. Ayrıca Karaca, "13 Eylül'de açılış töreni olduğundan dersler yapılmayacak; yıllardır İTÜ ve diğer okullarda, uygulama bu yönde." şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Bütünlemeler Akademik Takvimde Bir Aylık Ötelemelere Neden Oldu

Rektör Mehmet KARACA, akademik takvimle ilgili olarak, bütünlemelerden dolayı takvimde bir ay ötelemelerin olduğunu, yaz okuluna da olanak sağlandığı için işlerin problemli hale geldiğini belirtti. Ayrıca İTÜ Rektörü, tüm problemlere rağmen bu işlerle uğraşan kadronun ve senatonun, öğrencilerin lehine olacak şekilde, yapabileceğinin maksimumunu yaptığının altını çizdi.

İTÜ 2013 Girişliler! : İTÜ'ye Hoş Geldiniz Dökümanı Üniversite Rektörlerinden Mısır Tepkisi

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi