İTÜ'de Güney Doğan anıldı

10 Ekim'de Ankara'da yaşanan faciada hayatını kaybeden İTÜ İnşaat Fakültesi öğrencisi Güney Doğan İTÜ'nün farklı kampüslerinde anıldı. Kimi dersler iptal edilirken Maslak, Taşkışla ve Maçka kampüslerinde başta Güney Doğan ve tüm hayatını kaybedenler için boykot düzenlendi, tüm insanlık barışa davet edildi. Gümüşsuyu kampüsünde Güney için anma standı kurulurken Gümüşsuyu'nda olanlar Taşkışla'ya giderek barış davetlerine destek verdi.

Maslak'ta MED'de toplanan öğrenciler MED'den Güney Doğan'ın Fakültesi olan İnşaat Fakültesi'ne doğru yürüdüler. İnşaat Fakültesi'nde sınıflara giren ve sayılarını arttıran topluluk önce İnşaat Fakültesi Orta Bahçede Güney Doğan'ı andı daha sonra fakülteye girerek oturma eyleminde bulundu. Güvenliklerin baştan sona öğrencilerle olduğu olayda hiçbir sorun yaşanmadı. Topluluk Güney Doğan'ın anısını yaşatmak için neler yapılabileceğini konuşurken çoğunluk İnşaat Fakültesi'nde bir amfiye Güney Doğan'ın isminin verilmesine sıcak baktı.

Taşkışla'da ise Güney ve diğerleri için Barış Atölyesi düzenlendi. Taşkışla'da bazı hocaların dersleri iptal etmesiyle Taşkışla Ortabahçede sayıları 200'ü aşan topluluk Güney Doğan'ı andı ve Ankara'daki facia temel alınarak barışın ne kadar önemli ve değerli olduğu, barış için bir şeyler yapılması gerektiği dillendirildi. " Güney için neler yapabiliriz? " konusu da Barış Atölyesi'nden sonra Taşkışla'daki diğer bir gündem konusu oldu.

Taşkışla'da barış böyle dile getirildi:

Taşkışla Forumu'da barış isteği bir kez daha böyle dillendirildi:

Maçka hazırlık binasında da derslerden çıkıp toplanan kalabalık grup Maçka Orta Merdivenler'de toplandı. Maçka'daki boykotun nedeni de aynıydı.

 Gümüşsuyu Kampüsü'nde Güney için açılan stant:

 

 

22. İTÜ Sektör Günleri 'İnternet Sektörü' İTÜ Radyosu 70. yaşına yeni başarılarla girdi

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor