İTÜ'de namazlı eylem

Kendilerine Tevhid ve Adalet Topluluğu olarak tanımlayan bir grup İTÜ öğrencisi tarafından İTÜ içinde yapılması planlanan caminin ringe binmeden ulaşılabilecek merkezi bir yerde olması için Merkezi Derslik Binası önünde öğle namazı kılınarak eylem yapıldı. Namaz kılan 120 civarı erkek öğrencinin yanında küçük bir grup kız öğrenci de pankart açarak bekledi. Öğle namazını kıldıktan sonra toplu bir şekilde tekbir getiren grup tüm okulun önünde eylemlerini gerçekleştirdi.

Tevhid ve Adalet Topluluğu eylemlerini devam ettirirken; eylem esnasında çıkabilecek herhangi bir olaya karşı çevik kuvvet ve okul güvenliği de MED çimenlerde hazır olarak bekledi. Namazlı eylem yapanlara karşı olan bir grup öğrenci; namaz kılınan esnada sloganlar attı, polisin yüzüne söylemlerde bulundular.

Namazlı eylem bittikten sonra dağılan Tevhid ve Adalet topluluğundan sonra da MED'de kalan karşı grup çevik kuvvet ve polislere  sözlü saldırıda bulundu.

Kargaşadan sonra eyleme karşıt görüşlü grup "faşizme hayır", "okul içinde polis istemiyoruz" sloganları ile metro kapısına doğru yürüdü. Başka bir kargaşa yaşanmaması için grubu takip eden çevik kuvvet ve okul güvenliği ile karşı grup arasında hiçbir olay yaşanmadan herkes dağıldı.

Tehvid ve Adalet Topluluğu tarafından 23 Kasım'da İTÜ'nün aktif Facebook gruplarında paylaşılan "İTÜ'ye Cami İstiyoruz. Kıyıda köşede değil!" gönderisi İTÜ'yü ikiye bölmüştü. İTÜ'de merkezi bir yerde cami isteyenler ve okul içerisinde cami yapılmaması gerektiğini savunanlar arasında sosyal medya üzerinden yaşanan hararetli tartışmalar ise hâlen devam ediyor.

İTÜ içerisindeki cami tartışmaları Rektör Mehmet Karaca'nın İTÜ içerisinde merkezi bir yere cami yapacağını kendisi ile yaptığımız röportajda söylemesi ile başlamıştı. Söz konusu röportaj için tıklayınız. 

Haydi sen de bu etkinliğe katıl, hayat kurtar! Umuda giden Vosvos!

İTÜ MASASI | #5 İTÜ kulüpleri yandaş şirketin reklam yüzü yapıldı

İTÜ Sinema Kulübü'nün etkinliği "saat dilimi" gerekçesiyle iptal edildi

İTÜ MASASI | #4 Ders borsasına ilk resmi tepki geldi

Oscar ödülleri sahiplerini buldu

İTÜ Vadi Yurtları'nın kaderi ne olacak?