Esra
Son 180 günde 10 haber

İTÜ’de notlar yeniden dağıtılıyor

İstanbul Teknik Üniversitesi Ders Başarı Ölçme ve Değerlendirme Senatosu'nun aldığı yeni karara göre 2023-2024 Güz dönemi itibarı ile ders başarı değerlendirmesine yeni harf notlarının kullanılmasına karar verildi. 

Yeni harf notları

Not aralıkları değişti

Değişiklik, 28.09.2023 tarihi itibari ile Üniversite Senatosu tarafından duyuruldu. Öğrenci başarısını daha objektif bir şekilde ölçmeyi amaçlayan yeni sistemde not marjları değiştirildi. Eski sistemde iki harf notu arasında 0.5 puan farkı bulunurken yeni sistemde bu fark 0.25’e düşürülerek değerlendirme şeffaflığı artırıldı.

Faydalı mı zararlı mı?

Harf notu sayısının artmasıyla birlikte öğrenci ve akademisyenlerin akıllarında soru işaretleri oluşmaya başladı. Not hesaplamalarını karmaşıklaştırabilecek yeni sistem, AA ve BA+ notlarının birbirine yakın olması sebebiyle tam not almak isteyen öğrenciler arasında rekabet artırıcı bir etki yaratabilir.

Öte yandan öğrenci başarılarının daha hassas bir şekilde değerlendirilmesini sağlayacak yeni sistem, eğitim sürecini daha verimli bir hale getirip öğrencilerin mezuniyet şansını artırmaya yardımcı olabilir.

Yeni değerlendirme sisteminin detayları senato esaslarında ayrıntılarıyla açıklandı. Artıları ve eksileri ise dönem sonu notlandırmalarında görülecek.

 
İstanbul'da kitap ve kahvenin buluşması: En iyi 5 kitap kafe İTÜ Tekstil Mühendisliği öğrencisi Ahmet Furkan Yılancı hayatını kaybetti

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi