Seda
Son 180 günde 3 haber

İTÜ'de yeni lisans programı: Siber Güvenlik Mühendisliği

2023 yılında ÖSYM'nin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun açıklanması kapsamında İTÜ'ye program süresi 2 yıllık olacak şekilde sadece Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile öğrenci kabul eden ilk bölüm ''Siber Güvenlik Analistliği Operatörlüğü'' bölümü açılmıştı. 16 Temmuz'da 2024 yılı için yayınlanan kılavuzdan anlaşılacağı üzere bu sene de İTÜ'ye Bilgisayar ve Bilişim fakültesi bünyesinde Siber güvenlik Mühendisliği 4 yıllık lisans programı açılmış bulunmakta. 

Bölümün misyonunun teorik bilgiyi pratik becerilerle birleştirerek eleştirel düşünmeyi teşvik ederek dijital çağın karmaşık zorluklarıyla başa çıkabilen yüksek vasıflı ve etik siber güvenlik profesyonelleri yetiştirmek olduğu belirtildi. 2024 yılında bu bölüm sadece İTÜ'de kontenjanı 30 olacak şekilde açıldı. Bölümün ders programı içeriğinde lineer algebra and aplications, discrete mathematics, digital circuits, formal languages and automata ile secure programming gibi dersler bulunmakta. 

İTÜ Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği mezunu ve yüksek lisans öğrencisi Mehmet İrfan Güler iş kazasında hayatını kaybetti İTÜ Bellatrix Uzay Takımı NASA'dan ödülle döndü

İTÜ’deki yurt sorununda ilk adım

Çap ve yandal öğrencilerine ders seçimi önceliği kaldırıldı

İTÜ'ye yeni başlayacak olan Zeynep Ecem Şimşek hayatını kaybetti

Rektör Hasan Mandal öğrencilerle Vadi Yurtları hakkında fikir alışverişinde bulundu

İTÜ'lü öğrenciler için burs fırsatları